1 квітня 2020
2501
Міжнародна логістика з Китаєм.
rating-stars Рейтинг 5
-->

Китай лідирує серед економік Азії і Японії, наздоганяє всесвітнього лідера - США. Точна і гармонійна логістика з Китаєм дозволяє транспортувати китайські товари величезними партіями, а також зростати обсягу експорту.

СОДЕРЖАНИЕ:

Логістична компанія з Китаю

Види логістики

   Закупівельна

   Складська

   Транспортна

Вартість логістичних витрат

Нечесні логістичні компанії

Ключові етапи бізнесу

   Формування ТЗ

   Дослідження недоліків

   Пошук виробників

   Перевірка надійності

   Візит на виробництво

   Укладення договору

   Імпорт

Свого часу Далекий Схід почав удосконалюватися нереальними темпами завдяки потужним інвестиціям з Заходу. Він почав виводити значну частину власних виробництв за кордон, вирішивши, що китайці стануть працювати багато і при цьому даром. Зменшивши витрати на виготовлення, мало хто замислювався, як це в подальшому може загрожувати суспільству. КНР швидко усвідомила, яку вигоду вона може отримати з інвестицій із Заходу. Згодом вона почала виробляти товари багатьох брендових фірм і сама стала їх виробником.

Безумовно, у дечому китайці схибили. Самі спочатку створили негативне ставлення до більшості своїх товарів, роблячи їх з низькоякісного матеріалу або створюючи продукцію, схожу з відомими брендами. Але, незважаючи на це, сьогодні вони заполонили своєю продукцією майже всю земну кулю.

Логістична компанія з Китаю

На торгові шляхи має великий вплив географічне положення, відособленість держави від суспільства. Китайці вкладають багато сил у цей напрямок, але назвати торгові шляхи ідеальними не можна. Саме з цієї причини китайський товар йде:

1) дуже довгий час, однак рентабельно для бізнесменів;

2) приходить швидко, але з великими матеріальними витратами.

Незважаючи на ці нюанси, підприємці не хочуть позбавлятися партнерства зі Сходом, тому що закупівля там товару виправдовує всі витрати.

Логістикою, як правило, займається логістична компанія з Китаю або спеціалізований посередник, якого наймає підприємець.

Компанія Fialan є і тим і іншим. Ми є повноцінною логістичною компанією з офісами і власними складами в Китаї, надаємо весь комплект послуг по доставці вантажів з Китаю підключ.

Види логістики з Піднебесної

Закупівельна логістика

Процедура закупівлі товару полягає в завчасному пошуку постачальників, проведення вдалих і вигідних переговорів з ними, закупівлі продукції і контролюванні її якості.

Складская

Поставка товару включає в себе ряд етапів, які включають його упаковку і організацію його безпечного утримання на складі.

Транспортна логістика

Розробляється кращий маршрут, який підійде для кращого збереження вантажу під час транспортування. Маршрут залежить від типу продукту і очікуваного терміну поставки.

Дорожні витрати можуть бути мінімальними, якщо термін поставки великий і навпаки.

Кваліфікований логіст зможе грамотно все розрахувати, що призведе до вигідної і швидкоі доставки в Україну.

Звертайтеся в компанію Fialan і отримаєте детальний розрахунок вартості всіх витрат уже сьогодні!

Вартість логістичних витрат і їх види

Незважаючи на те, що економічні досягнення КНР великі, темп розвитку держави був і залишається непостійним. Значну ціну за транспортування з Китаю, можна пояснити збільшенням податків, а також безладним формуванням логістичного ринку. Через те, що робоча сила в КНР подорожчала, ціла група народних виробничих концернів перенесли власні виробництва в глибинки країни.

Ключові напрямки продуктивності логістики і транспорту в КНР:

  • Морські перевезення (китайці багато інвестують в порти);
  •  З / Д транспорт;
  • Автомобільні перевезення;
  • Авіадоставка.

Плюси морської доставки вантажу:Морська логістика з Китаю.

  • За доступною ціною (вигідно для підприємців малого бізнесу, так як вважається недорогою);
  • Збереження вантажу (прийнятний для поставки нетривких вантажів, тому що транспортування ведеться обережно, відсутні вібрації - контейнери герметичні і вологонепроникні);
  • Обсяги (можна ввозити вантажі в Україну великими партіями);
  • Габарити (можна транспортувати великі об'єкти);
  • Доступність (мається доступ до всіх портів, станцій що обладнані потрібною інфраструктурою для вантажно-розвантажувальних робіт);
  • Вигідне планування (підійде для сезонної закупівлі та оновлення асортименту продуктів).

Китайці багато інвестують в розвиток власної залізничної інфраструктури, як у вантажні, так і в швидкісні пасажирські перевезення. Для зростання логістики Китаю це має величезне значення.

Плюси транспортування вантажів залізницею:

  • У будь-який час потяги швидко пересуваються;
  • Якщо порівнювати з авіа доставкою, то ціни набагато нижче;
  • Безпека;
  • Поставка здійснюється чітко за графіком;
  •  Можна перевезти нестандартні і негабаритні товари;
  •  Погода не впливає на поставку;
  •  Товари можна транспортувати в будь-якій кількості;
  • Вантаж може дійти до України за 22 дні.

Автомобілі - важлива частина внутрішнього обсягу вантажоперевезень в Китайській Народній Республіці. Фури переміщаються по швидкісних трасах. Лінія шосейних шляхів згодом поліпшується, це дозволяє доставляти величезну кількість вантажів.

Авіаперевезення: обсяг повітряного вантажопотоку постійно збільшується приблизно на 7% в рік. В цілому, китайці застосовують авіатранспорт для транспортування електроніки та інших малогабаритних вантажів з високою маржинальної вартістю.

Каботажне судноплавство і річкове транспортування

Для західної і центральної частини КНР внутрішні перевезення вантажів виконують важливу роль. Через те, що всередині материкової частини держави знаходиться недорога робоча сила, туди відбувається переміщення виробничих потужностей і шляхів поставок. Це головний фактор активного розвитку річкових перевезень.

Нечесні логістичні компанії Китаю

Не отримати вантаж - найвищий ризик в логістиці. Це може статися через вибір ненадійного партнера. У Китаї до цих пір зустрічаються логістичні компанії-одноденки, які пропадають після отримання грошей. Звернення про безчесних постачальників в кількості отримують сайти спеціалізованих установ КНР і відповідні інтернет-ресурси.

В даний час популярністю користуються послуги інспекції виробника в Китаї. Під час інспекції перевіряється якість упаковки і відповідний стан багажу, його кількості і т. п. перед продажем.

Клієнти звертаються в нашу компанію, для того, щоб наші фахівці перевірили і надали всі відомості про постачальника і його товар.

Несподівані ситуації все ж бувають, наприклад, можна виявити низькоякісний товар, при завантаженні або транспортуванні. У цьому випадку фірма повинна відшкодувати втрати.

Ключові етапи початку бізнесу з КНР
Етапи бізнесу з Китаєм.

1. Формування технічного завдання

Дуже важливо чітко і детально продумати свої потреби, який саме товар ви бажаєте придбати, якої якості, за якою ціною, з якого матеріалу. Це суттєво полегшить роботу з пошуку виробництва.

2. Поверхневе дослідження недоліків логістики і собівартості

Важливо зробити оцінку ринку. Потрібно визначити код ТН ЗЕД, прорахувати логістику, дізнатися ціну оформлення дозвільних паперів. Дізнатися собівартість продукту.

3. Пошук виробників

Через інтернет, в офіційних асоціаціях, на виставках можна знайти виробників.

4. Перевірка надійності китайських фірм

Перевірити надійність виробника допоможе спеціальна фірма, така як Fialan. Або ви можете самостійно навчитися перевіряти партнерів, вивчивши безкоштовне керівництво.

5. Візит на виробництво, аналіз якості

Угода «наосліп» може сумно завершиться. Краще витратити кілька тисяч на відрядження в КНР, щоб поглянути на виробництво, дати оцінку якості товару та познайомитися з керівництвом виробництва. Чим втратити в 2-3 рази більше.

Для цих цілей вам буде корисна послуга під назвою: Бізнес-тур в Китай.

6. Укладення договору

Для угоди ніколи не потрібно використовувати знайдений в інтернеті шаблон договору. Зарубіжний контакт зобов'язаний відповідати рекомендаціям СОТ. З цієї причини краще за все користуватися послугами спеціаліста, який володіє знаннями в області юриспруденції Китаю.

Після підписання ви повинні мати на руках оригінал договору і всі супутні документи.

7. Імпорт зразків, оформлення дозвільних документів

Для ввезення необхідний дозвільний документ.

Багато умов створюють спосіб доставки: потрібні терміни доставки, ціна товару, характеристика продукту. Декілька варіантів поставки вантажу надасть тільки досвідчена транспортна фірма.

Відносно логістики формування закупівель з Україною і Китаєм - це непростий процес. Будь-який бізнесмен зобов'язаний обміркувати логістичну частина угод. Але для цього потрібні серйозні навички, які приходять з досвідом. Саме тому найкращим вибором стане звернення в Fialan - ми завжди готові посприяти в доставці міжнародних вантажів з Китаю в Україну!

Відео: Включи Китай в HoReCa

Висновок

КНР розташовується дуже далеко, з цієї причини поставка вантажів займає великий період часу. До логістики з Китаю - створення маршруту, підбору виду перевезення і т.п., потрібно підходити ретельно, щоб у підсумку ваші витрати були мінімізовані.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм