3 серпня 2021
780
rating-stars Рейтинг 5
-->

КНР вважається найбільшим експортером у всьому світі. Складно знайти країну, в якій не реалізуються китайські товари.

Зручна логістична система дозволяє доставляти товари швидко і в повній цілості. Досить пройти митне оформлення і будь-який вантаж відправиться за призначенням. Доставка і розмитнення товарів з Китаю не займає багато часу, а вартість доступна. Проте недавно придумали, як спростити процедуру оформлення.

Особливості процедури

Недосвідченому декларанту складно розібратися у всіх тонкощах паперів. Йому потрібно зібрати необхідний пакет документів, розрахувати платежі, класифікувати кожен вид товарів за номенклатурою. Краще, якщо розмитнення китайських товарів буде здійснюватися фахівцем. Інакше є шанс, що товар не дадуть вивезти з країни.

Складність роботи з Китаєм також полягає в розбіжності робочого графіка. Важливими питаннями компанії займаються до китайського нового року. Якщо навіть підприємець працює, є ймовірність, що відправка не відбудеться з провини логістичної компанії. Оформлення митних документів в період святкування не проводиться. Відразу після місячних канікул починаються затримки з відправленнями, які в основному пов'язані з довгою процедурою реєстрації документів.

Оптимізація в справі

Уряд Китаю прийняв важливі заходи щодо спрощення процедури, щоб доставка і розмитнення вантажу в Україну та країни Європи здійснювалася швидше і без зволікань. Сьогодні Піднебесна готова на реформацію моделі митної очистки. Логістика для ринкових суб'єктів буде здійснюватися в режимі «послуг єдиного вікна». Це посилить боротьбу з нелегальними внесками.

Головна мета нових заходів - скоротити вдвічі проходження митного контролю. Нововведення торкнуться інформатизації контрольно-пропускних пунктів, оптимізації митної чистки, зниження внесків і зменшення кількості необхідних документів на кордоні. Якщо раніше при оформленні імпорту і експорту було потрібно близько 80 документів, то зараз їх трохи більше 40. При цьому існує послуга реєстрації паперів і допусків через інтернет.

Якщо з технічних причин документи не можуть бути оформлені онлайн, процедура проходить в стандартному режимі з використанням печаток і офіційних бланків. Розмитнити вантаж з Китаю за новими правилами зможуть всі, хто працює з цифровим сервісом. Необхідність виставлення митних відміток в таких обсягах відійде на другий план. Збірні вантажі почнуть швидше вирушати з країни.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм