4 серпня 2021
835
rating-stars Рейтинг 5
-->

Співпраця з китайськими виробниками вимагає від підприємця певної вправності.

Самостійно почати бізнес з Китаєм без підказок і важливих порад неможливо. У всякому разі, щоб не набити шишки краще піти перевіреним шляхом тих, хто займається посередництвом не один рік.

З чого почати

Доставка товарів та обладнання для бізнесу з Китаю - приваблива авантюра. Виробляти нічого не потрібно, а значить, не потрібно відкривати провадження. По суті, весь процес зводиться до чотирьох пунктів:

  1. пошук дешевих товарів;
  2. закупівля;
  3. транспортування в Україну;
  4. реалізація з націнкою.

Перш за все, вивчіть ефективні моделі бізнесу. На початку підприємницької кар'єри вони допоможуть визначитися з видом діяльності. Що мається на увазі:

  1. спільні покупки;
  2. дропшиппінг;
  3. оптові або роздрібні продажі;
  4. робота через інтернет-магазин.

Вважається, що торгівля китайськими товарами в магазині - найвигідніший вид бізнесу. Але ви можете почати з іншого.

akt biz31

Визначаємося з товарами

Навіть з огляду на велику конкуренцію на ринку, завжди можна знайти свою нішу, те, що буде користуватися попитом у вашому місті. Це може бути не тільки одяг, але і взуття, меблі, техніка, виробниче обладнання і не тільки. Хороший посередник в Китаї для покупки товару оптом - на вагу золото.

Наступним етапом буде пошук такого. Чим дешевше буде товар, тим більшу націнку ви зможете собі дозволити. Але в цьому випадку можна наштовхнутися на неякісну продукцію. Гарна компанія, націлена на довгострокове співробітництво, обов'язково надішле зразки або запропонує інші варіанти для підтвердження серйозного ставлення організації.

Взаємодія з постачальниками

Незважаючи на те, що співпрацею з КНР займаються бізнесмени вже довгі роки, важливо дізнатися трохи про менталітет жителів цієї країни. Це допоможе привернути до себе партнера. Плануючи бізнес-тур в Китай, важливо запам'ятати наступні поради:

  1. Китайські постачальники великі трудоголіки, тому не стануть працювати з ледачим, безвідповідальним партнером.
  2. Зайва обережність китайців призводить до того, що вони ніколи не поспішають. До будь-якого питання вони ставляться продумано. Запасіться терпінням.
  3. Жителі Піднебесної обмежені в прояві почуттів і емоцій. Не намагайтеся їх розсмішити, щоб привернути до себе.
  4. Не чіпайте тему політики. Краще поговоріть про культуру і традиції ваших країн.

При підборі постачальника зупиніться на представниках середнього і великого бізнесу. Дрібні ПП часто ведуть підпільний бізнес. Наявність сайту ще не показник чесності. Вимагайте юридичне підтвердження підприємництва.

Транспортування

Довірте супровід угоди з китайськими постачальниками логістичної компанії. Послуги виллються в додаткові витрати, але ви знизите ризики. Відразу зверніться до постачальника, яку логістичну компанію він порадить. Але все одно зі свого боку промоніторьте ринок цін. Перевезення вантажу можливе морем, залізничним транспортом, літаком і фурами. Зважте всі плюси і мінуси, обчисліть кінцеву вартість доставки і укладіть офіційний договір.

Вести економічну діяльність з Китаєм вигідно. Постарайтеся врахувати всі нюанси і починайте роботу.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм