21 квітня 2020
1845
expeditors
rating-stars Рейтинг 5
-->

Сучасна логістика — це складний механізм з безліччю поточних операцій. Щоб відправити вантаж з пункту А до пункту призначення, будуть потрібні різні інструменти і ресурси. Хто такий транспортний експедитор в цьому ланцюжку і які завдання він вирішує в логістиці?

Раніше вантажні перевезення представляли собою просту схему, коли товар відправлявся на тривалі дистанції. На цьому все закінчувалося. Сьогодні ж логістика представляє собою комплексний процес. Вантажоперевезення в сучасному світі працюють швидше і складніше, що обумовлює необхідність в посередниках між виробником і покупцем.

Міжнародна доставка може надати вам великі можливості для бізнесу, але і здатися складною. Для компаній, які займаються міжнародним експортом і імпортом, логістичний експедитор — є обов'язковим.

Хто такі експедитори?

Процес, оформлення документів і правила, пов'язані з міжнародною торгівлею, можуть здатися досить заплутаними. Тим не менш, ви можете стати успішним міжнародним вантажовідправником, не займаючись логістикою.

Найпростіше визначення для фахівців-експедиторів — турагент із вантажів. Як агент, який планує всю вашу відпустку від дверей до дверей, експедитори можуть подбати про кожну деталь доставки ваших товарів з заводу на склад.

Транспортні експедитори — це компанії, які займаються організацією доставки товарів від виробника покупцеві або до кінцевої точки розподілу. Експедитори спеціалізуються на зниженні витрат і спрощення логістики перевезень. А це можна вважати ключовим фактором вигоди бізнесу з доставки з Китаю. Як правило, такі компанії надають організацію доставки «під ключ» або окремими сервісами в залежності від потреб клієнта.

Експедитори організовують кращі транспортні засоби, беручи до уваги тип товарів і вимоги клієнтів до доставки. Вони користуються послугами судноплавних ліній, авіакомпаній, операторів автомобільних і залізничних вантажоперевезень. У деяких випадках транспортно-експедиційна компанія сама надає послугу з перевезення.

Експедиторські компанії бувають:

  1. Міжнародні
  2. Локальні
  3. Спеціалізовані для різних типів вантажів

expeditoers

Як експедитори допоможуть в доставці з Китаю?

Спеціаліст-експедитор повинен знати всі тонкощі логістичного ланцюжка, розбиратися в митному законодавстві і мати сильні комунікативні здібності. Крім того, він повинен прорахувати практично кожну деталь, яка хоч і мінімально, але може вплинути на вартість перевезення, зберігання та якості товару.

Серед обов'язків експедиторської компанії можна виділити:

  • Вивчення та планування найбільш релевантного маршруту для перевезення з урахуванням товарів, що швидко псуються, вартості, часу в дорозі і безпеки;
  • Організація відповідної упаковки з урахуванням клімату, рельєфу місцевості, ваги, характеру товарів і вартості, а також доставки і складування в місці їх кінцевого призначення;
  • Ведення переговорів за контрактами, транспортні та вантажно-розвантажувальні витрати;
  • Отримання, перевірка та підготовка документації для дотримання митних і страхових вимог, пакувальних специфікацій і дотримання правил і фіскальних режимів зарубіжних країн;
  • Послуги з консолідації повітряним, морським і автомобільним транспортом, забезпечуючи економічно ефективні і безпечні рішення для дрібних виробників, у яких немає великих обсягів вантажу для заповнення цілого контейнера;
  • Підтримка зв'язку з третіми сторонами для переміщення товарів (автомобільним, залізничним, повітряним або морським перевізником) відповідно до вимог клієнта;
  • Оформлення страховки і допомога клієнту в разі пред'явлення претензії;
  • Організація оплати та інших зборів або збір платежів від імені клієнта;
  • Використання електронної комерції, інтернет-технологій та супутникових систем для відстеження товарів в режимі реального часу;
  • Організація повітряного транспорту для термінових і дорогих вантажів і управління ризиками від дверей до дверей;
  • Організація чартерів для великих обсягів, нестандартних або проектних переміщень по повітрю і морю;
  • Прийняття спеціальних заходів для перевезення делікатних вантажів, таких як продукти харчування та предмети медичного призначення;
  • Тісна співпраця з клієнтами, колегами та третіми особами для забезпечення безперебійної роботи в установлені строки;
  • Забезпечення взаємодії та контролю на всіх етапах шляху, включаючи підготовку управлінських звітів та статистичний аналіз, і аналіз питомих витрат;
  • Виступати в якості консультанта з митних питань;
  • Підтримка поточних знань про відповідний законодавстві, політичних ситуаціях і інших факторах, які можуть вплинути на переміщення вантажів.

Таким чином, малим і середнім імпортерам товарів з Китаю не потрібно розбиратися з багатьма деталями, пов'язаними з логістикою. Крім того, експедитори зазвичай встановлюють скромні тарифи на свої послуги і мають доступ до знижок на доставку. З огляду на багаторічний досвід і постійну увагу до деталей експедиторів, це може бути гарною інвестицією в ваш бізнес.

expeditors

Управління логістикою з Fialan

Управління логістикою повинно бути сконцентроване на зниженні транспортних витрат, часу і нервів. З урахуванням цих цілей, логістичні компанії намагаються зробити процес доставки з Китаю максимально без стресу для вашого бізнесу.

Компанія Fialan прораховує ризики і доцільність поставок з Китаю, при цьому, в фінансовому плані ви нічого не втрачаєте. Крім того, експерти Fialan контролюють весь ланцюг постачання, надаючи повний супровід «під ключ». Користуючись послугами компанії Fialan, ви завжди отримуєте те, що замовляли.

Кілька причин вигідної роботи з Fialan:

  • Працюємо на ринку Китаю вже понад 15 років
  • Повний контроль угоди
  • Перевіряємо продукцію перед відправкою в Україну
  • Повний документальний супровід
  • Працюємо чесно, тільки за договором з клієнтом
  • Гарантія дотримання термінів поставки
  • Здійснюємо страхування вантажу
  • Здійснюємо митне очищення товарів
  • Власний офіс в Китаї зі штатом висококваліфікованих фахівців

Залишайте заявку на нашому сайті і отримаєте детальну консультацію з питань доставки з Китаю.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм