22 квітня 2020
1557
shakhraistvo-dostavka
rating-stars Рейтинг 5
-->

Міжнародні перевезення — складний бізнес. На жаль, бувають випадки, коли вантажовідправники вступають в угоду з транспортною компанією і натрапляють на шахрайство.

Ось чому існують експедиторські компанії, детальніше про які можна почитати тут. Вони допомагають підприємцям з усіма деталями міжнародної доставки, щоб ви могли зосередитися на деталях свого бізнесу.

Особливо, після часткового ослаблення карантину в Китаї і відкритті міжнародних портів, почастішали випадки шахрайства. Причому, як з боку китайських виробників, які намагаються продати неякісну продукцію, так і компаній-перевізників. Другі, в свою чергу, намагаються заробити більше, щоб покрити простій за час карантину.

Звичайно ж, краще розглядати способи уникнення ситуацій, коли вже пора відшкодовувати завдані збитки при доставці. Якщо ви не хочете знати подробиці нюансів логістики, можна замовити послуги компанії Fialan під ключ. А якщо ви вирішили самостійно вибирати перевізника, до цього питання варто поставитися серйозно.

Отже, як підприємці можуть уникнути в міжнародній доставці шахраїв при наймі судноплавної компанії?

Ми зібрали 7 порад, щоб уникнути шахраїв в Китаї:

Гугліть компанію-перевізника

Давайте почнемо з самого очевидного. Швидкий пошук в Google може багато розповісти про компанію.

Наприклад, тут ви легко знайдете всю інформацію, звіти і дані по операційну діяльність компанії. Якщо цифри не сходяться, або перевізник знаходиться на межі банкрутства, значить справи йдуть не дуже добре.

Звичайно ж, краще досконально перевіряти операційну діяльність компанії. Часто бувають випадки, коли конкуренти навмисно псують репутацію компанії. Ходовий інструмент тут — негативна інформація в Інтернеті. Тому всі першоджерела тієї чи іншої важливої ​​новини треба перевіряти критично.

Якщо швидкий пошук в Google виявляє купу негативних фактів про компанію, то, ймовірно, краще співпрацювати з іншою.

Прислухайтеся до відгуків

Ще один спосіб перевірити компанію — прямо подивитися реакції клієнтів. Відгуки, а також скарги і наскільки вони критичні для вашого бізнесу. Тривожним сигналом для вас повинні стати новини із серії відкликання транспортної ліцензії. Якщо такі компанії продовжують займатися перевезенням вантажів з Китаю, варто задуматися.

Перевірте, що люди говорять про експедитора або транспортну компанію у блогах. Часто люди не пишуть відгуки, коли компанія виконує адекватну або відмінну роботу. Але коли мова йде про негативний досвід, люди не скупляться на коментарі, щоб попередити інших.

Судноплавні компанії навряд чи будуть мати купу відгуків YouTube, але, якщо ви перейдете до розділу коментарів у соцмережах, статті про компанії і побачите тенденцію негативних коментарів, це червоний прапор. Уникайте цієї компанії.

Перевірте рейтинг BBB компанії-перевізника

Better Business Bureau (BBB) ​​оцінює бізнес від А + до F, і це хороше місце, щоб перевірити вашого перевізника тут.

При цьому, перевізник може бути не акредитованим в BBB, так як більшість підприємств не проходять цей процес. І це не впливає на рейтинг бізнесу. Рейтинг BBB дає загальне уявлення про те, чи можна довіряти бізнесу чи ні.

Наприклад, деякі компанії перевізники мають рейтинг F — це попередження для бізнесу, в той час як успішні підприємства, як Universal Cargo мають рейтинг A +.

finance loss2

Не робіть ціну фрахту вирішальною

Багато підприємців потрапляють в халепу, тому що вони вибирають транспортну компанію повністю на основі ціни фрахту.

Хоча ставки фрахту важливі при імпорті та експорті товарів, вони не повинні бути вашим визначальним фактором при виборі перевізника. Обслуговування клієнтів і досвід в доставках є більш важливими.

Як відомо, безкоштовно нічого не буває, тим паче в логістиці. Часто виявляється, що низька ціна за фрахт надто гарна, щоб бути правдою. Підприємці, погодившись на найнижчий тариф, часто виявляються обдуреними або змушені платити багато прихованих або несподіваних зборів.

Перевіряйте наявність фрахту

Перш за все, перевірте, чи може судноплавна компанія надати фрахт. Якщо вони не можуть, це багато що говорить про компанію. Якщо говорити про середній бізнес, то поставки вам будуть потрібні в стабільному режимі.

finance loss3

Переконайтеся, що контрагент працює на компанію

Найпоширеніший вид шахрайства — коли перевізник прикривається ім'ям фактично працюючої компанії. Шахраї організують відправку вантажу у законної, довіреної судноплавної компанії тільки для того, щоб вкрасти гроші і товари підприємця, тому що агент з продажу, з яким він працював, насправді не працював на компанію.

При налаштуванні транзакції імпорту або експорту переконайтеся, що ви дійсно працюєте з реальною компанією. Зв'яжіться з представником компанії, і підтвердіть, що люди, з якими ви ведете комунікацію, дійсно працюють там.

Цілком можливо, що ім'я фактичного співробітника використовується викрадачем особистих даних, які намагаються вас обдурити. Переконайтеся, що ваші контактні дані збігаються з інформацією, отриманою від компанії.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм