14 вересня 2021
840
rating-stars Рейтинг 5
-->

У КНР виробляється така кількість товарів, що китайці можуть забезпечити потреби не тільки своєї країни, але і по всьому світу.

Підприємці з України зацікавлені в доставці з Піднебесної, тому що висока якість за доступними цінами. Бюджетні перевезення вантажів дозволяють бізнесменам встановлювати свої ціни. Але економія можлива тільки при обдуманому виборі транспорту для доставки.

Що радять досвідчені логісти

Не можна однозначно сказати, який вид транспорту буде відповідним однаково для всіх. Необхідно враховувати габарити, вагу і обсяг товару, тривалість маршруту. В кожному окремому випадку компанії вибирають перевезення морем, поїздом або літаком. Морська доставка вантажів з Китаю вважається найвигіднішою, але, якщо ви реалізуєте товар, який має термін придатності або швидко виходить з моди, недоцільно чекати прибуття контейнерів кілька місяців.

Вартість доставки морем починається від 50 центів за кілограм. Товар завантажується в контейнер і відправляється на судно. Зазвичай невеликі посилки формують збірні вантажі. У морській доставці є маса переваг:

  1. Економія. Вартість доставки одного контейнера оплачується сумарно від усіх учасників.
  2. Високий рівень безпеки досягається за рахунок опечатування контейнера перед відправкою. Морські вантажоперевезення з Китаю уберігають вантаж від розкрадання або пошкодження.
  3. Можливість відправки в будь-яку країну світу.

У контейнерних вантажів практично немає обмежень на пропускну здатність. Зазвичай товар йде від 45 до 90 днів. Точні терміни прописані в договорі логістичної компанії.

Прямі залізничні вантажоперевезення з Китаю також вважаються вигідними, але в порівнянні з морськими все ж вимагають значних витрат.

logistykqa3

Мультимодальні перевезення

Існують ситуації, коли доставка морем неможлива, а авіадоставка з Китаю в Україну виходить за ціною настільки дорого, що не виправдовує себе. Для реалізації процесу вантажоперевезення в цьому випадку застосовують кілька видів транспорту. Мультимодальний спосіб доставки економить кошти і зменшує вартість транспортування в цілому.

Доставка товарів з Китаю в Україну кількома транспортами передбачає співпрацю з компанією, яка надає подібні послуги. Вона бере на себе відповідальність за збереження вантажу на всіх етапах. Прорахунок доставки здійснюється в цілому, а не окремо за кожен транспорт. Мультимодальні перевезення мають необмежену географію і широкий вибір маршрутів по вартості і термінам. На останньому етапі співпраці можлива доставка карго під двері.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм