13 вересня 2021
1391
rating-stars Рейтинг 5
-->

Торгівля китайськими товарами приносить непоганий дохід підприємцям. Морські вантажоперевезення в Україну освоїли сотні, а то й тисячі фірм.

Непосвячені в цей процес бізнесмени навіть не уявляють, наскільки вигідна співпраця з постачальниками з Піднебесної. Найчастіше, вантажоперевезеннями займаються логістичні компанії, а відтак митне оформлення не викликає труднощів. Але знати особливості доставки потрібно кожному зацікавленому. Тільки так бізнес з Китаєм буде приносити дохід.

Секрети підприємців

Не можна сказати, що ціна доставки з Китаю в Україну набагато дешевше, ніж з інших країн. Вигода виходить в низькій собівартості китайських товарів. В країні дешева робоча сила і сировина, висока конкуренція. Але й якість продукції значно покращилась за останнє десятиліття. Доставка вантажів з Китаю дозволяє бізнесменам накручувати вартість речей в 5, 10 і навіть в 20 разів.

Що вкрай важливо знати про вантажоперевезення:

  1. Вибір способу доставки повинен залежати від обсягу і ваги вантажу. Найбільш доступними є море і состави поїздів.
  2. Міжнародна логістична компанія повинна мати хорошу репутацію. Подібних фірм в Піднебесній дуже багато, але хтось володіє у своєму розпорядженні десятками офісів по країні, а хтось має в автопарку всього кілька вантажівок.
  3. Більшість китайських виробників не займаються доставкою. Їх завдання упакувати товар і відправити його в пункт видачі.
  4. Якщо ж фірма займається вантажоперевезеннями, це не означає, що вам буде вигідно скористатися її послугами. Доставка з Китаю в Україну часто дешевше в транспортних компаніях.

Серед зручних способів доставки - збірні контейнерні вантажі. Цей метод використовується при пересиланні невеликої партії товарів.

perevozka gruza

Особливості доставки

Перш за все вам потрібна перевірена служба доставки товарів з Китаю. Дуже добре, якщо в місті потрібного виробника є представництво транспортної компанії. В іншому випадку зверніть увагу на такі критерії:

  • зручний сайт для ознайомлення і взаємодії;
  • юридичний статус;
  • термін діяльності на ринку;
  • відгуки партнерів;
  • наявність телефону, скайпу, пошти;
  • місце в незалежних рейтингах.

Великі компанії займаються також перевіркою якості товарів, документальним супроводом і консультуванням замовника на всіх етапах. Авіадоставка з Китаю в Україну можлива тільки через фірму з відомим ім'ям. Буде потрібно оформити довіреність на логістичну компанію для укладення договорів. Ви можете вибрати доставку морем, залізничним транспортом, літаком і на фурі. Залежно від того, прив'язані ви до термінів, визначається і спосіб транспортування. Залізничні перевезення з Китаю вважаються оптимальними за швидкістю доставки і вартості.

Розібратися з тонкощами перевезення карго допоможуть консультанти транспортних компаній. Самостійно займатися цим питанням, без досвіду, ризиковано.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм