15 березня 2021
800
Зони безмитної торгівлі в Китаї
rating-stars Рейтинг 5
-->

Підприємці, які планують починати бізнес з Китаєм, повинні знати про існування зон безмитної торгівлі.

Певні райони Піднебесної можуть займатись потрібною економічною діяльністю, яку не можна здійснювати в інших регіонах країни. Вперше ЗБТ були організовані у 2013 році, з того часу влада впевнилась наскільки вони можуть бути корисними.

Особливість зон безмитної торгівлі

На жаль, багато людей взагалі не чули про ЗБТ, що вже можна казати про переваги. Особливість такої торгівлі в тому, що підприємець може відкрити свій бізнес в потрібному районі, і його фірма буде вважатись китайською. Наприклад, відкриваючи магазин, можна наймати на роботу місцевих жителів, реалізовувати товар на території Китаю. Пошук китайських постачальників для налагодження зв’язку і подальшої співпраці не стане проблемою. Адже, самі виробники знають, в якій зоні пропонувати свою продукцію. Інші лайфхаки про бізнес з Китаєм можна почитати, перейшовши за посиланням.

На відміну від інших регіонів країни, тут є багато можливостей. Навіть податки тут знижені максимально. Якщо традиційні компанії віддають державі 30%, то в зоні безмитної торгівлі корпоративний податок складає всього 16,5%. Це дозволяє знизити планку для інтернаціональних компаній, які відкривають свій бізнес на території Китаю.

Створення ЗБТ допомагає контролювати приріст товарів, які через посередників потрапляли в Китай. Також велика конкуренція з товарами європейської якості допомагає підвищити якість китайської продукції.

torgovlya v kit1

Важливі переваги

Безмитна торгівля в Китаї стає все більш популярною серед бізнесменів по всьому світу. Серед незаперечних плюсів, які вже встигли оцінити підприємці в зонах безмитної торгівлі:

  • митне оформлення не займає багато часу;
  • реєстрація відбувається за спрощеною схемою;
  • можливість перевезення свого товару між ЗБТ;
  • отримання китайських квитанцій для оплати;
  • відсутність чи мінімальне обмеження валютного контролю;
  • низькі вимоги зі сторони держави.

Кожна зона має довгостроковий стратегічний план. Вона виконує певні функції, співпрацюючи з іншими ЗБТ. Ринок між ними тісно пов’язаний. Серед зон безмитної торгівлі:

1.Шанхайська зона
2. Вайгаоцяо
3.Гуанчжоу
4.Гуандун
5.Чжухай
6.Тяньцзинь
7.Хайнань
8.Шеньчжень

Це не повний список, найрозвиненіші зони. Всього їх 18 по всій країні. Оптові ринки в ЗБТ користуються попитом у китайців та з успіхом йдуть на експорт. Зареєструвати бізнес можна самостійно в Китаї, а також за допомогою інтернету.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм