26 серпня 2021
203
rating-stars Рейтинг 5
-->

Співпраця з Китаєм має велике значення для підприємців у всьому світу. Складно уявити товарний потік із будь-якої іншої країни, де настільки лояльно ставляться до вантажоперевезень.

Митне оформлення вантажів із Китаю переважно здійснюють логістичні компанії. Це дає змогу бізнесменам і власникам великих підприємств уникнути заповнення великої кількості паперів та різноманітних перешкод. Головне митне управління також вживає заходів щодо оптимізації логістики.

«Зелене вікно» для всіх

Ця послуга запропонована Світовою організацією торгівлі. Вона включає стандартизацію даних і управління прикордонними переходами. Завдяки роботі єдиної платформи декларування товарів, яка містить всю необхідну інформацію про вантаж, вартість митного оформлення для учасників зовнішньоекономічної діяльності значно знижується, а ефективність роботи пропускних пунктів підвищується. Підприємцям більше не доведеться подавати однакові відомості до різних органів влади. Розмитнення китайських товарів буде здійснюватиметься в місці відправлення.

Особі, яка має намір транспортувати збірний вантаж, потрібно увійти до системи та заповнити необхідну інформацію про товари. Це потрібно зробити не пізніше ніж за 45 днів до відправлення товарів, щоб служби змогли своєчасно класифікувати вантаж. «Зелений коридор» використовується для транспортування вантажів із мінімальними ризиками. Однак, якщо є підозра на неправильність або неправдивість інформації, доставлення спірних вантажів із Китаю в Україну буде проходити через «червоний коридор».

tamojnya gruzov

Подання декларацій лише в електронному вигляді

Митниця перевіряє аналіз ризику та обробляє документи залежно від його ступеня. Комп’ютерна система автоматично відбирає товари, які не потребують оподаткування. Товари, які потребують сертифікації, перевіряються вручну. Електронне декларування значно спрощує роботу установ, що займаються вантажоперевезеннями. На сьогодні лише 10 % вантажів обробляється в паперовому вигляді.

Кожен регіон розробив свою систему декларування та перевірки ризиків. Оформлення товарної партії з Китаю передбачає одноразову реєстрацію гарантійного листа щодо оплати. За додаткові послуги не доведеться платити. Якщо питання доставлення вирішується через перевірену транспортну компанію, потрібно лише укласти договір із китайським постачальником, а питання пересилання вантажу візьмуть на себе фахівці. Здебільшого дозвіл на імпорт та експорт пріоритетно одержують особи, які ведуть бізнес через фірми, які займаються логістикою не один рік. Також значно зменшується термін перевірки вантажів та документації, якщо компанія регулярно здійснює перевезення з Китаю до України та інших країн.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм