25 серпня 2021
190
rating-stars Рейтинг 5
-->

Сьогодні важко уявити напрямок, куди Китай не відправляє товари.

Вантажоперевезення з Піднебесної налагоджені так, що підприємцям вигідніше здійснити закупівлю китайських речей, ніж придбати схожі товари на батьківщині. Логістичні компанії роблять оформлення документів та супровід вантажів, тому труднощів із перетином кордонів чи вибором правильного транспорту немає. Численні продумані товарні шляхи дають змогу ефективно доставляти вантажі як із Туреччини до Китаю, так і у зворотному напрямку.

Особливості співпраці країн

Агентство Сіньхуа повідомило, що перший товарний поїзд зі збірними вантажами вирушить із північної провінції Шаньсі. Залізничне сполучення працюватиме на постійній основі, а вантажоперевезення стануть можливими в обох напрямках. Доставлення товарів вантажним потягом до Туреччини тепер проходитиме швидше в кілька разів. Перший пробний потяг, завантажений товарами першої необхідності, обладнанням і машинами, вирушив зі столичного парку в Тайюані. Кінцевою станцією стало місто Мерсін на півдні Туреччини.

Швидкісний потяг China Railway Express прибув через Євразійський тунель Мармарай у Стамбулі. Вантажоперевезення погоджено з представниками Міжнародного Транскаспійського Транспортного Маршруту. Цей тунель з’єднує Європу та Азію і вважається найзручнішим способом транспортування вантажів між країнами цих континентів. Він прокладений під Босфорською протокою.

turtz kit3

Які плани на новий напрямок

Налагоджене доставлення товарів із Китаю до Туреччини за новим маршрутом дає змогу розвантажити напрямки, які раніше використовувалися для цього. Уже з Мерсіну вантажі можуть вирушати іншими містами та країнами, зокрема в Україну. Новий напрямок набагато знизить вартість доставлення, що важливо для дрібних підприємців.

Маршрут збільшить товарообіг між країнами. Зафіксовано рекордний строк доставлення за 12 днів. Пункти митного пропуску працюють у посиленому режимі та обробляють документи здебільшого в електронному вигляді. Збірні вантажі проходять ретельний огляд під час пакування та під наглядом представників логістичних компаній обох країн, тому не наражаються на серйозний багаторівневий огляд.

Представники логістики в Туреччині впевнені, що доставлення вантажу залізничним транспортом ідеально підходить для технологічних галузей промисловості та інтегрованих підприємств автопрому, а також у всіх сегментах, де важливими є терміни доставлення. Великі логістичні компанії оцінили перспективи транспортування вантажів новим напрямом та пропонують цю послугу своїм партнерам.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм