5 серпня 2021
853
rating-stars Рейтинг 5
-->

Незважаючи на розбурхану пандемію коронавірусу в світі, будівництво нового шляху з Китаю в Лаос триває.

Масштабний інфраструктурний проект дозволить спростити залізничні перевезення контейнерних вантажів між країнами. Залізниця В'єнтьян-Ботені, згідно останніх заяв преси, буде відкрита до кінця року.

Подробиці прокладання шляху

Будівництво почалося в 2016 році. Траса з'єднає два великих міста - Куньмін і В'єнтьян. Детально про проект розповіло агентство «Сіньхуа», якій надала інформацію корпорація «Китайські залізні дороги».

Завершено прокладання тунелю довжиною 414 км. В окрузі Моцзян міста Пуер залізничні працівники зіткнулися зі складною геодезичної ситуацією. Міжнародна доставка з Китаю цим шляхом виявилася під загрозою. Токсичний газ і деформація м'яких порід збільшили терміни, на які розраховували забудовники.

Задіяно 32 тис. робітників і інженерів, причому не тільки з Китаю, але і з Лаосу. Дана залізниця стане ще однією частиною глобального проекту «Один пояс - один шлях». Доставка партій товарів поїздом скорочує час складу на шляху.

kit laos3

Особливості жд траси

Залізнична магістраль допускає рух поїздів зі швидкістю 160 км \ год. Транспорт доставить вантаж за 3 години. На автомобілі або фурі для перевезення треба було б близько 16 годин. Це вигідний спосіб для тих підприємців, кому важливі терміни.

Нова доставка збірних контейнерів з Китаю в Лаос вимагає чималих фінансових вкладень. Майже 70% витрат взяла на себе китайська сторона. Решта оплатив Лаос. Обидві сторони вирішили взяти під суворий контроль витрачання бюджетних коштів. Жоден кип (Лаос) або юань (Китай) не повинен піти не за призначенням.

За будівництвом цілодобово спостерігає наглядова група. Антикорупційна китайська система суворо ставиться до порушників подібного плану. Будь-який житель або член партії може доповісти про розкрадання коштів або нецільове їх використання. Кожні півроку відбувається детальний звіт, вирішується питання заміни працівників.

Значення для підприємців

На сьогодні доставка великогабаритних вантажів з Китаю здійснюється морем і по жд лініях. Але перевезення складами проходить набагато швидше, а товар не наражається на ризик. Новий транспортний шлях спрямований на налагодження міцних партнерських взаємовідносин між підприємцями країн.

Кожна логістична компанія відстежує відкриття нових видів вантажоперевезень. Транспортування здійснюється в обох напрямках. Вартість доставки поки невідома, але попит на послуги вже є.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм