2 серпня 2021
768
rating-stars Рейтинг 5
-->

Великі постачальники, дрібні бізнесмени і фізичні особи, які потребують закупівлі товару з Піднебесної, завжди в пошуках гарної транспортної компанії.

Далеко не кожна служба доставки з Китаю в Україну може гарантувати збереження карго, відсутність штрафів за договорами та оперативну доставку. Позитивні відгуки на сайтах і реклама не завжди правдиві. На що ж варто звернути увагу?

Звертаємо увагу на умови

Головне правило співробітництва - юридичне оформлення договору, в якому чітко прописані ризики і гарантії при можливих збитках. Кожна поважаюча себе служба доставки з Китаю не веде закулісну гру. Повне інформування клієнтів на всіх етапах - кращий спосіб довести свою порядність.

Переконайтеся, що підписуєте договір з логістичною компанією, а не експедитором. Логісти виступають виконавцями замовлення, беруть відповідальність за посилку і використовують власні ресурси. Транспортна компанія доставляє товари з Китаю без посередників.

При виборі врахуйте такі моменти:

  1. Чим більше міжнародних напрямків транспортування, тим досвідченішим і більше логіст. Краще, якщо доставка здійснюється різними видами транспорту в різні країни світу.
  2. Обов'язкова наявність власного складу для зберігання вантажів. Це знизить ваші витрати на оренду приміщень.
  3. Можливість зниження ціни стане можливістю знизити вартість доставки. Зазвичай при довгостроковому співробітництві служба доставки з Китаю пропонує бонуси і знижки.
  4. Спілкування безпосередньо з менеджером вказує на великий штат співробітників, а його вміння вести бесіду і відповідати на питання вкаже на статус фірми. Несерйозні організації не дозволять собі працевлаштувати недосвідченого працівника.
  5. Чи може транспортна компанія самостійно зайнятися перепакуванням, палетування, маркуванням чи додатково доведеться замовляти послуги суміжних фахівців.
  6. Не варто довіряти відгуками з інтернету. Набагато розумніше поспілкуватися з представниками фірм, які не є для вас конкурентами.
  7. Чітка вказівка термінів повинна бути прописана в договорі. Не варто довіряти компаніям, які гарантують занадто швидку доставку на словах.
  8. Обов'язкова наявність великого автопарку з транспортними засобами різної тоннажності, контейнерами і вагонними складами.
  9. Пропозиція про страхування вантажу повинна виходити від перевізника.

Якщо ви плануєте отримати збірний вантаж, уточніть, скільки часу буде потрібно на формування контейнера. Ступінь участі перевізника в процесі вкаже на ставлення до роботи.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм