22 січня 2020
1699
rating-stars Рейтинг 5
-->

Які аспекти при транспортуванні і упаковці вантажу особливо важливі? При переміщенні товарів між різними державами на величезні відстані варто враховувати всі фактори впливу на вантаж.

Міжнародний перевізник, в першу чергу, відповідає за збереження і цілісність вантажу, що перевозиться, а також бере на себе відповідальність щодо заповнення необхідних на кордоні документів та оформлення страхових зобов'язань.

Що необхідно враховувати при упаковці вантажів для перевезення?

Варто звернути особливу увагу на наступні 3 групи негативних факторів при упаковці великогабаритних вантажів на великі відстані:

  • Механічний вплив (вібрації, статичні і динамічні навантаження, різноманітні удари і т. д.);
  • Біологічні чинники (урон від комах, гризунів, пліснявою та іншими живими організмами);
  • Фактори кліматичного характеру (підвищені або знижені показники вологості, температури навколишнього повітря, наявність опадів і сонячної радіації і т. д.).

Для повноцінного збереження товарів, що перевозяться, слід знати, як захистити їх від усіх цих шкідливих впливів. Основним завданням тут є вибір відповідних пакувальних матеріалів. Вантаж може транспортуватися у певній тарі (упаковці), дерев'яній обрешітці вантажу, без тари і в частково упакованому вигляді.

photo 1532635026 d12867005472

Які види упаковки існують?

Розрізняють такі види тари:

  • Споживчого типу (упаковки з товарами у вигляді кінцевого продукту, такі як: пачка, банка, пляшка, блок і т.д.);
  • Групова упаковка (матеріали, всередині яких знаходяться товари, упаковані в споживчу тару). Даний спосіб захисту вантажу також дозволяє розмістити товари в більш компактному вигляді, до пакувальних матеріалів відносяться: коробки з картону, мішки, ящики і т. д .;
  • Транспортна тара (має вид кінцевої упаковки, захищає товар від механічних впливів при переміщенні вантажу і при навантаженні, розвантаженні). До неї відносяться: ящики з дерева або металу, бочки і т.д.).

Що ще необхідно знати про упаковку?

Пакувальні матеріали можуть також різнитися між собою за такими типами:

  • Жорстка упаковка вантажу (пек, дерев’яна, металева, пластмасова і т. д.);
  • Напівжорстка (паперова, картонна, пластикова);
  • М'якого типу (плівкова, пакувальна стрічка для піддонів, з тканини, комбінована з полімерів).

Палети та контейнери не відносяться до пакувальних матеріалів. В даний час найбільш затребуваною тарою є плівка з бульбашками повітря, яка відмінно зарекомендувала себе при міжнародному транспортуванні вантажів. Також дуже практичні у використанні пінопласт і стрейчева плівка для захисту від пилу, бруду і незначних механічних впливів. Деякі додаткові поради по упаковці товарів перед відправкою:

  • Рекомендується транспортувати вантажі на великі відстані за допомогою морських контейнерів або контейнерів-рефрижераторів, а пломбу встановлювати в кінці завантаження товарів;
  • Вага товарів повинна розподілятися рівномірно для того, щоб уникнути псування вантажу;
  • Також рекомендується використовувати палети і вологостійку упаковку;
  • Не варто вказувати на тарі інформацію про те, що знаходиться всередині (бренди, назви і т. д.).

photo 1566576721346 d4a3b4eaeb55

Вимоги до маркування товарів в сфері міжнародних вантажних перевезень

markirovka tovara

Для збереження вантажу в процесі транспортування між державами необхідне нанесення спеціальних маркувальних знаків відмінності. Вони також будуть потрібні при оформленні на митниці. Маркування являє собою комплекс спеціальних знаків, в поєднанні яких зашифрована інформація про цей товар.

Вона також містить вимоги, що пред'являються до перевезення даного виду вантажу, терміни доставки і місце призначення. Також в маркуванні може бути присутня додаткова необхідна інформація. Дані відомості особливо корисні як для митних фахівців, так і для самого перевізника.

Вигідне партнерство з Fialan

У даній статті були розглянуті основні нюанси по упаковці вантажів для міжнародних перевезень. Були описані основні фактори, які можуть чинити негативний вплив на транспортовані товари, тому варто уважно вивчити їх перед початком пакувального процесу.

Також не варто забувати про нанесення спеціального маркування на вантаж. Перед керівництвом будь-якої компанії, що займається міжнародними перевезеннями вантажів, стоїть ряд складних завдань, для вирішення яких потрібен величезний досвід і професіоналізм.

Наша компанія здійснює свою діяльність з 2004 року і вже давно зарекомендувала себе як надійний фахівець в даному бізнесі. Fialan займається не тільки доставкою вантажу з-за кордону, а й допомагаємо налагоджувати партнерські відносини між нашими клієнтами. Ви завжди можете звернутися в нашу компанію, де досвідчені фахівці допоможуть прорахувати всі можливі ризики. Багаторічний роботи на ринку міжнародних транспортних послуг дають нам можливість гарантувати своєчасну і якісну доставку вашого вантажу в потрібне місце.

Залишайте заявку на нашому сайті для того, щоб отримати повну консультацію щодо постачання вантажів з-за кордону.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм