23 квітня 2020
1771
цифрові технології на складах
rating-stars Рейтинг 5
-->

Цифрове століття змінило спосіб складування і зберігання. Оскільки більшість підприємств працюють, використовуючи склади, технічні досягнення докорінно змінили способи організації складування і зберігання.

Деякі складські приміщення вже почали впроваджувати ті чи інші цифрові технології для оптимізації власної роботи. Решта поки придивляються. Факт залишається, що рано чи пізно складування і зберігання товарів з Китаю буде практично повністю автоматизовано.

Навіщо оптимізувати складські приміщення?

Склади повинні працювати ефективно. Це важливо для підвищення ефективності процесів і зведення до мінімуму необхідності в непотрібних ресурсах. Більшість компаній зберігають свою продукцію на складі, де процеси виконуються людьми, що може привести до зниження ефективності і затримок.

Для того, щоб прискорити і поліпшити якість роботи, на складах почали інтегрувати різні технології і програмне забезпечення. А саме:

  • Хмарне програмне забезпечення
  • Доповнену і віртуальну реальність
  • Штучний інтелект
  • Машинне навчання
  • Інтернет речей

Цифрові інструменти і технології дійсно змінили характер операцій, які відбуваються в цій галузі. Крім цього, спеціально сконструйовані роботи і дрони також допомагають зі звичайними складськими операціями.

Давайте детально розглянемо вплив цифрового століття на складування і зберігання, а також всі можливі переваги, які пропонують нам нові технології.

Менше місця для зберігання

Помітна перевага складського зберігання в майбутньому полягає в тому, що товарів у фізичних магазинах буде менше. При цьому, товарообіг збільшиться.

Виробники тепер зосереджені на тому, щоб скоротити кількість товарів і витратних матеріалів, які вони зберігають. Це дозволить відправляти замовлення без будь-яких затримок, тим самим підвищуючи ефективність процесів і скорочуючи терміни доставки.

Гнучкість в операціях

Склади повинні працювати ефективно і в стислі терміни. Крім того, часто є випадки, коли замовлення надходять в останню хвилину, і повинні бути розглянуті в терміновому порядку. Технологія покращує спосіб обробки цих запитів. Склади стануть надзвичайно ефективними завдяки аналізу великих даних і інших інтегрованих технологій.

warehouse

Концепція «Розумного Складування»

Традиційний метод складування не включає в себе гнучкі операції і не фокусується на масштабованих процесах. Таким чином, складська модель змінилася із причини зростаючих очікувань клієнтів. Тому простого перетворення операцій в цифрові формати буде недостатньо. Для отримання максимальної вигоди необхідно інтегрувати операції з хмарними технологіями.

Переваги використання технології Blockchain

Цифрова система складування неминуче буде поліпшуватися з часом. Прогнозується, що технологія Blockchain повинна принести покращення в секторі логістики.

Blockchain є одним з найбільш обговорюваних технологічних трендів, які ми спостерігаємо в останні кілька років. Вона може допомогти відстежувати інвентаризацію в реальному часі, і оперувати всіма пов'язаними даними, які будуть записані.

Це створить прозорість при управлінні рівнями запасів. Крім того, Blockchain використовуватимуть для відстеження етапів процесів протягом усього циклу логістики, який завершується поставками з Китаю до кінцевого користувача.

Поліпшення в системах управління

Очевидною перевагою впровадження цифрових технологій в області складування і зберігання є різке поліпшення системи управління.

Дані будуть добре структуровані, щоб справлятися зі зростаючими потребами клієнтів протягом усього процесу ланцюжка поставок.

Правильна система управління має вирішальне значення, коли мова йде про управління складом. Неточна система може створювати непотрібні помилки через людський фактор, які в кінцевому підсумку порушать хід процесу і уповільнюють роботу.

warehouse2

Персоналізоване програмне забезпечення

Велика перевага сучасних технологічних тенденцій полягає в тому, що на кожному рівні можливий високий рівень персоналізації. Подібно до того, що ми бачимо в інших секторах, використання програмного забезпечення зробило управління складом надзвичайно ефективним.

Користувачі можуть вибрати план, відповідний для їх компанії і вирішує проблеми, зменшуючи при цьому ризики і витрати. Існують нові технології, які вдосконалюються щодня, і допомагають впоратися з вимогами клієнтів.

Покращений моніторинг і оцінка

Цифрові технології значно поліпшили методи моніторингу і оцінки поточних бізнес-операцій. Поява таких технологій, як Blockchain, інтернет речей і аналіз великих даних, дало можливість керівництву поліпшити дії з моніторингу та контролю.

Підприємці можуть краще контролювати свої внутрішні і зовнішні ресурси. Більш того, це також підвищує шанси на оптимізацію. Підвищена прозорість дозволила краще виконувати операції, що призвело до збільшення кількості задоволених клієнтів.

Інтеграція роботів

Роботи і дрони все частіше використовуються у виробництві та логістиці. На сьогодні це не просто конвеєрна робота, але трудомісткі операції по переміщенню вантажів і складні обчислення даних.

Завдяки використанню роботів, швидкість обороту товарів на складах вдалося значно збільшити. Оптимізовано і кількість штату, працюючого на складі, що скорочує фінансові витрати.

Планування

Складування — це та галузь, яка не справляється з передовими стратегіями планування. На складських приміщеннях має бути планування, щоб запобігти будь-які затримки і поліпшити управління.

Завдяки різним технологіям стало можливим прогнозувати потреби конкретного складу на основі попередніх тенденцій. Різні методи машинного навчання дозволяють здійснювати такі прогнози.

Наприклад, дані, зібрані за допомогою різних алгоритмів, зможуть повідомити керівництво складу, коли певні товари закінчуються. Ще більш ефективна система управління складом зможе розмістити замовлення, як тільки буде відзначено, що товару не вистачає в інвентарі. Можливість завчасного планування є відмінним способом мінімізувати ризики і допомагає задовольнити потреби клієнтів.

Чат-бот спрощують

Через легкість, яку вони надають користувачам, чат-боти є поширеною функцією на різних сайтах. Чат-боти — це програмні додатки, засновані на штучному інтелекті, які вибирають для користувача дані і взаємодіють з ними так, як це робить людина.

Хоча чат-робот не володіє всіма людськими здібностями, він надає цілодобову допомогу всім клієнтам, які відвідують веб-сайт. Крім того, чат-бот також може бути запрограмований для надання інформації і даних в режимі реального часу. Ви можете запрограмувати чат-бота як текстового, так і голосового, в залежності від характеру операцій на вашому складі.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм