26 червня 2020
2170
імпорт з Китаю
rating-stars Рейтинг 5
-->

Найважливіше в доставці товарів з Китаю — наявність всіх необхідних документів. Вони будуть і гарантією, і страховкою у разі непередбачених ситуацій.

Варто відзначити, що міжнародні перевезення — складний процес, де вимоги при доставці постійно змінюються. Щоб заощадити час і гроші на розбір всієї необхідної документації, варто найняти логістичного менеджера, який буде компетентним у всіх питаннях, що стосуються документів. При цьому, вам все одно необхідно мати уявлення, які документи потрібні при доставці з Китаю.

Коносамент (B/L)

Коносамент повинен містити найменування відправника, одержувача, назву судна, походження і пункт призначення товару, а також марку та кількість. Це один з найважливіших документів, які використовують в міжнародних перевезеннях.

Існує дві форми коносаменту. Прямий коносамент означає, що вантаж, зазначений у документі, може бути забраний тільки конкретним одержувачем. Іншими словами, перевізник може доставити товар тільки одержувачу, зазначеному в коносаменті в порту прибуття.

Коносамент на пред'явника дозволяє третій стороні прийняти товар. Іншими словами, перевізник здійснює поставку товару шляхом особі, яка має коносамент на нього. Як вантажовідправник або клієнт, у вас завжди повинна бути копія коносамента, тому що ви підтверджуєте, що маєте право запросити вантаж.

Коносамент — це письмовий сертифікат, наданий перевізником, який зазвичай підписується транспортним відділом судноплавної компанії. Він засвідчує, що перевізник приймає певні товари, і несе відповідальність за їх перевезення до пункту призначення або зазначеному одержувачем.

Авіанакладна

Цей транспортний документ видається авіаперевізниками або їх агентами. Цей документ підтверджує отримання вантажу перевізником. Авіанакладна також не підлягає передачі третім сторонам.

Документ визначає, що перевізник несе відповідальність за обробку вантажів до призначеного пункту призначення.

Комерційний інвойс

Комерційний інвойс — це документ, представлений продавцем, який містить назву, кількість і ціну партії. Документ фактично являє собою рахунок-фактуру від продавця до покупця, що описує угоду сторін щодо умов продажу або покупки товару.

Комерційні інвойси в основному використовуються для імпорту і експорту товарів між країнами. Це обов'язковий документ в міжнародній торгівлі. Комерційні форми рахунків використовуються для митного оформлення та надаються безкоштовно.

Консульський рахунок

Консульський рахунок-фактура — це спеціальний рахунок, що видається консулом країни-імпортера в країні-експортері. Експортер заповнює спеціальну форму, надану консульською установою країни-імпортера за місцем експорту, і йому виписуються консульські візи.

Документ може бути використаний в якості основи для розрахунку ввізних мит, полегшуючи безперешкодне проходження товарів через митницю країни-імпортера.

Деякі країни просять надати консульський рахунок. Він дуже схожий на комерційні рахунки і містить вартість товару, ім'я та адреса покупця і продавця, а також іншу відповідну інформацію. Але ці документи повинні бути завірені консульськими посадовими особами країни-експортера.

Сертифікат походження

Сертифікат походження — це документ, виданий відповідним органом уряду країни-експортера, що засвідчує походження або виготовлення товару. В основному він використовується на митницях країн-імпортерів для введення диференційованих тарифів, введення ставок податку і квот на імпорт, заснованих на політиці різних країн.

Найбільш широко використовуються сертифікати походження в країнах або регіонах, в яких немає необхідності надавати митні рахунки або консульські рахунки. Якщо ви імпортуєте з Китаю, сертифікат походження видається митним департаментом уряду Китаю.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Ліцензія на імпорт

Деякі країни вимагають, щоб імпортери заздалегідь отримували ліцензію на імпорт певних товарів, в іншому випадку вони не можуть займатися цим бізнесом.

Заради захисту місцевих споживачів ці країни обмежують обсяг імпорту. Таким чином, іноземні компанії, які хочуть імпортувати деякі товари, повинні застосовувати імпортну ліцензію.

Сертифікат фумігації

Сертифікат про фумігації — це документ, який використовується для підтвердження того, що товар був профумігованим при імпорті та експорті зерна, олійних культур, бобів, шкур і інших товарів, а також при упаковці деревних і рослинних наповнювачів і т. д.

Пакувальний лист

Пакувальний лист — це документ, який детально описує зміст вантажу. В якості додаткового документа інвойсу, в ньому перераховані деталі упаковки, узгоджені між покупцем і продавцем в акредитиві (або контракті), так що іноземні покупці і митниця можуть оглядати і перевіряти товари після прибуття товарів в порту призначення.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм