22 липня 2021
744
rating-stars Рейтинг 5
-->

Всесвітня епідемія коронавірусу змінила не тільки життя людей, а й фінансове благополуччя більшості країн.

Значне скорочення виробничих потужностей по всій планеті сталося через закриття кордонів. Доставка вантажів з Китаю в Україну, Росію, Білорусію і інші країни здійснювалася нестабільно. В основному орієнтування йшло на залізничні перевезення. Тільки зараз можна сказати, що ситуація трохи стабілізувалася. Мова йде не про всі країни, а саме про Китай. Комплекс заходів по профілактиці коронавірусу допоміг в короткі терміни відновити роботу логістики.

Транспортні відправки з Китаю

Опинившись у складній ситуації, по всьому світу підприємці вже не могли здійснювати ділові поїздки в Піднебесну для укладення великих угод. Кожен сайт доставки товару з Китаю провів модернізацію своєї діяльності і послуг, що надаються. Тепер всі необхідні закупівлі можна здійснювати в онлайн форматі. При цьому покупець вибирає зручний спосіб доставки: морем, на літаку або залізничним транспортом. Можна з упевненістю сказати, що логістика адаптувалася під нові умови.

Стійке зростання логістичного сектора майже привів до показників, які були до пандемії. Міжнародні вантажоперевезення з Китаю поновилися в усіх напрямках. Є ще деякі застої в обсязі карго, але й ця ситуація близька до вирішення. Збірні контейнерні перевезення функціонують як на імпорт, так і на експорт з КНР.

logistyka2

Які показники відзначаються сьогодні

Кожна логістична компанія регулярно надає звіти про прибуток. На перше півріччя 2021 року загальна виручка склала 3,6 трлн юанів. У річному вираженні ці показники вказують на зростання в 34,3%. Вартість товарів, що перевозяться зросла на 20%. Сьогодні цей обсяг досяг 97,4 трлн юанів.

Головний науковий співробітник Китайського центру міжнародних економічних обмінів вважає, що повністю відновитися після наслідків пандемії, світова логістика зможе тільки через 2-3 роки. Якщо залізничні перевезення з Китаю здійснюються регулярно, а склади наповнені контейнерами з китайською продукцією, то назад все ще немає тієї завантаженості товарами. Доводиться чекати кілька днів до оптимального завантаження поїзда.

Компанія «Fialan» спеціалізується на доставці будь-яких товарів з КНР, зазначає, що кожне морське перевезення з Китаю в Одесу приносить прибуток двом країнам. Китайські товари безперебійно поставляються в Україну, завдяки злагодженій роботі транспортної компанії.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм