28 липня 2021
787
rating-stars Рейтинг 5
-->

Почати реалізацію потрібного продукту з Піднебесної може кожний житель планети, якщо заздалегідь проаналізувати попит покупців. 

Доведеться докласти багато зусиль, щоб знайти гідних вробників, грамотних постачальників. В процесі не раз доведеться зіткнутись з труднощами. Пошук товару в Китаї ускладнюється нерозумінням менталітету населення іншої держави. Уникнути певних ризиків при заключенні угод на великі суми не вийде. 

Необхідно зрозуміти, що вас з китайським виробником об’єднує бажання заробити гроші. Успіх ваших відносин багато в чому буде залежати від вашого вміння  налагоджувати зорові контакти та йти на поступки. Пошук китайських товарів, а згодом і доставка вантажу в вашу країну стануть легкими, якщо слідувати 3 основним способам.

Крок 1. Шукаємо перевіреного постачальника

Починати необхідно з дослідження платформи Alibaba в інтернеті, на якій одразу можно зрозуміти, хто виробник, а хто перекупник. Можна надіслати запит постачальнику, але очікувати на розгорнуту відповідь не доведеться, адже бажаючих налагодити взаємовигідну співпрацю на найбільшому китайському торговельному майданчику дуже багато. 

Якщо вас цікавить пошук і доставка товару з Китаю, краще звернути увагу на сайт Global Sources. Кількість виробників, які виставляють продукцію набагато менша, але організатори платформи пред’являють строгі вимоги до них. Це позитивно відзначається на якості товарів. Замовляти товари можна і на інших сайтах, але більшість постачальників вже розмістились на Global Sources та Alibaba.

Китайські виставки - хороше місце для спілкування з компаніями-виробниками і посередниками. Відвідати Кантонський ярмарок мріють практично всі українські підприємці, яких цікавить пошук китайських товарів і доставка в Україну. Він проводиться двічі на рік. 

Краще налагоджувати контакти, безпосередньо, з компаніями-виробниками. Постачальник може приховувати це. Видати його може тільки наявність каталогів різних компаній і фрази типу “ми співпрацюємо з цією фірмою”. 

zakupki

Крок 2. Обираємо фабрику.

При укладанні угоди обговоріть не тільки якість товару, умови оплати і терміни поставки, але й остаточну ціну.

Якщо вартість товару буде занизька, готуйтесь до проблем в майбутньому. Компанія може економити на матеріалах, змінювати якість і властивості продукції. Договір підпишуть, але в майбутньому він вам не сподобається. 

Спілкування краще починати напряму з власником компанії, а не з його заступниками. Пошук і доставка товарів в Україну складний процес. Щоб все проходило гладко, зустрічі назначайте віч-на-віч.  

Крок 3. Контролюйте якість.

Проблеми можуть з’явитись в будь-який момент. З самого початку задавайте незручні запитання виробнику, просіть ознайомитись з продукцією, дізнавайтеся і перевіряйте, куди експортується товар. Не погоджуйтесь на оформлення оптового замовлення, доки не заключите двосторонню угоду. Для нагляду за якістю продукції винаймають надійних агентів. Але їх послуги недешеві. 

Не відмовляйтесь від допомоги дорогих фахівців, щоб не втратити ще більше після неуважного заключення угоди.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм