22 травня 2020
1490
логістика-китай
rating-stars Рейтинг 5
-->

Доставляти товари з Китаю — це простий спосіб отримати прибуток. Але якщо прибуток можна подвоїти, інвестувавши в саму систему логістики?

Якщо ви виробник, власник дистриб'юторської компанії або підприємець, який регулярно відправляє вантажі, інвестувавши в систему управління логістикою, ви можете знизити транспортні витрати.

Система управління перевезеннями (TSM) — додатки, які оперують вантажами, засобами транспорту і транспортним устаткуванням. Сучасний підхід пов'язує транспортування і торгівлю в єдиний бізнес-процес.

Система управління транспортуванням дозволяє з високою ефективністю і надійністю перевозити вантажі від місця їх походження до кінцевого пункту призначення. Таким чином, це може допомогти вам заощадити гроші і підвищити цінність вашого бізнесу. Інвестування в TMS також може допомогти в таких питаннях, як поліпшення обслуговування клієнтів, управління запасами і підвищення ефективності складування.

Що таке система управління перевезеннями?

Система управління транспортом використовується в управлінні ланцюгами поставок. Додаток займається плануванням, оптимізацією і виконанням транспортування товарів з одного місця в інше. Простіше кажучи, це логістична платформа, яка дозволяє власникам бізнесу краще оптимізувати і управляти повсякденною діяльністю транспортного парку.

TMS допомагає підприємствам транспортувати як вхідні, так і вихідні вантажі.

При цьому, система використовує певні інструменти:

  • планування й оптимізація маршрутів
  • управління складами
  • побудова асортименту вантажів
  • наочність замовлень
  • виконання операцій
  • управління перевізниками
  • оплата і аудит перевезень

Така система зазвичай використовується для підвищення ефективності, зниження витрат на доставку, поліпшення обслуговування клієнтів і забезпечення видимості ланцюжка поставок в режимі реального часу.

В останні роки TMS став більш широко використовуватися, забезпечуючи безперебійне управління логістикою і глобальну торгівлю. Прогнозується, що світовий ринок TMS досягне $1,72 млрд до 2021 року.

invest logistic2

Переваги TMS

Повністю розроблена TMS приносить користь бізнесу декількома різними способами.

Покращене обслуговування клієнтів

Використання системи управління транспортуванням, яка пропонує можливості звітності і аналітики, дозволяє точно побачити, як ваш вибір впливає на обслуговування клієнтів.

Ви можете відстежувати, наприклад, яких операторів ви використовуєте, як часто вони доставляють вчасно, скільки вони беруть і багато іншого. Завдяки можливостям складання звітів TMS ви можете виявити, хто працює неефективно.

Деякі перевізники беруть за доставку меншу плату, при цьому їх маршрут менш ефективний. Система TMS дозволить побачити всі вади і допоможе заощадити. При плануванні поставок з використанням TMS ви також можете повідомити свого клієнта, що замовлення було відправлено, і надати інформацію для відстеження. Це дозволяє безперешкодно поліпшити якість обслуговування клієнтів, зберігаючи при цьому велику прозорість ланцюжка поставок.

Технологія управління складом

Ефективність складу надзвичайно важлива. Неорганізований і неефективний склад може коштувати вам багато часу і грошей, тому важливо знайти способи максимізувати ефективність.

У цьому може допомогти система управління перевезеннями. Чим більше ви використовуєте TMS, тим менше часу ви змушені витрачати на управління перевезеннями. Це дозволяє вам витрачати більше часу на виконання більш важливих складських обов'язків.

Крім того, якщо ви інтегруєте TMS в інші системи, ви можете зменшити загальні проблеми, такі як помилки введення даних по товару. При використанні TMS можна поліпшити загальну видимість ланцюжка поставок, що дозволяє приймати зважені бізнес-рішення для зниження витрат і підвищення ефективності.

Краще управління запасами

З TMS можна відстежувати цикли замовлень і поставок в режимі реального часу. Ви можете отримувати оновлення статусу на кожному етапі процесу, щоб отримати чітке уявлення про кількість наявних у вас запасів і прогнозувати свої майбутні потреби в поставках.

Зниження витрат завдяки вибору оператора

Чим частіше ви використовуєте систему управління перевезеннями, тим більше ви можете заощадити. TMS дозволяє відстежувати всіх використовуваних операторів, а також їх комісійні і кількість транзакцій, які вам необхідно виконувати щодня, щоб отримати додаткову економію. Маючи цю інформацію у вас під рукою, ви можете легко вибрати оператора, який забезпечить максимальну економію коштів для вашого бізнесу.

Покращений грошовий потік

Крім допомоги вашої компанії в економії грошей, система управління перевезеннями може поліпшити грошовий потік. Централізована підтримка білінгу, аудит фрахту і функції оплати дозволяють з легкістю направляти гроші в бізнес. Стандартизувати умови оплати для відправлень, ви зможете більш точно планувати грошові потоки.

invest logistic3

Кому вигідні системи управління транспортом?

Транспортні системи вигідні для будь-якої компанії, зайнятої в сфері логістики і транспорту.

Вони приносять користь перевізникам вантажних автомобілів, стороннім логістичним компаніям, вантажним брокерам та перевізникам з меншою вантажопідйомністю (LTL). Оскільки зараз доступні як стаціонарні, так і хмарні рішення TMS, вони можуть використовуватися всіма типами транспортних компаній для максимізації прибутку, скорочення витрат, збільшення доходів та управління зростанням.

Інвестиції в систему управління транспортом підвищують ефективність вашого бізнесу, підвищуючи якість обслуговування клієнтів і заощаджуючи гроші. Це також може допомогти уникнути дорогих помилок і відстежувати всі вантажі в режимі реального часу, тим самим покращуючи видимість ланцюжка поставок як для вас, так і для ваших клієнтів. Системи управління транспортом забезпечують доведену окупність інвестицій і пропонують виняткову цінність для будь-якого бізнесу, пов'язаного з транспортної або логістичної галуззю.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм