30 березня 2018
3171
Виробництво в Китаї.
rating-stars Рейтинг 5
-->

Бізнес кожної країни має свої особливості. Перед тим, як організувати виробництво в Китаї, потрібно уважно вивчити тонкощі місцевого підприємництва і точно слідувати нашій інструкції.

Вибираємо місце

Для того щоб відкрити виробництво в Китаї, шукайте район, в якому вже виробляють товари вашої категорії. У Китаї утворилася дуже зручна система розташування виробничих підприємств. Там, де випускають певну категорію виробів, знаходяться і організації, що займаються постачанням комплектуючих. Наприклад, в районі, де збирають меблі, розташовуються виробники фурнітури, стекол і т.д.

Документація

Відкриваючи справу в чужій країні, необхідно убезпечити себе від шахраїв. Перевірте статутні документи постачальника через поліцію, ТПП, податкову і професійні асоціації. Не варто ризикувати грошима, довіряючи на слово.

Податкова система

Перед тим, як відкрити виробництво на території Китаю, слід вивчити законодавство держави і обраної місцевості. Стандартно підприємець платить 25% прибуткового податку і 5% з обороту. Якщо ви вирішили запустити довгограючий проект, наприклад, відкрити виробництво одягу в Китаї, не зайвим буде дізнатися, які законопроекти зараз розглядаються. Інакше є маленький, але все ж ризик, що підприємство стане збитковим через різке підвищення податків.

Перше замовлення

Утримайтеся від замовлення великої поставки відразу. Замовте невеликий обсяг, щоб оцінити якість товару, дотримання термінів і чесність постачальника. Таку ж перевірку слід влаштувати і постійному партнеру при переході на новий вид товару.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Менталітет

Китайці прощають іноземним партнерам невміння їсти паличками і незнання місцевих традицій. Але пару раз в рік все-таки потрібно буде приїжджати в КНР для того, щоб посидіти за одним столом і розділити їжу. Привезіть з собою невеликі подарунки. Так ваші партнери будуть бачити, що ви уважно до них ставитеся і при цьому не послабляєте контроль. Китайці - чемний народ, вони можуть слухати і кивати з зацікавленим виглядом, не розуміючи ні слова. Так що візьміть на зустріч перекладача, щоб уникнути казусних ситуацій.

Отже, щоб організувати успішне виробництво в Китаї треба:

  • Вибрати правильне місце його розташування;
  • Уважно стежити за постачальниками;
  • Вивчити законодавство КНР;
  • Пару раз в рік приїжджати до Китаю для підтримки хороших відносин з партнерами.

Якщо ви хочете уникнути збитків і налагодити виробництво в Китаї без ризиків - звертайтеся в Fialan. Ми допоможемо вам знайти надійного виробника і налагодити з ним довгострокові ділові відносини, які стануть основою вашого бізнесу.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм