27 липня 2021
899
rating-stars Рейтинг 5
-->

Доставка малогабаритних вантажів з Китаю поставлена на потік. Практично в усі країни світу відправляється транспорт, який перевозить різні групи товарів.

Якщо великі підприємці можуть дозволити собі орендувати контейнер, а іноді і цілий вагон у складі, то дрібним покупцям такий спосіб перевезення невигідний. Проте є способи транспортування дрібногабаритних вантажів будь-яких розмірів.

Все про збірні вантажі

Збірним вантажем називається такий спосіб доставки, коли оплату за один контейнер ділять між собою кілька одержувачів. При використанні такої системи оплачується тільки ваш обсяг товару. Доставка малогабаритних вантажів передбачає такі етапи:

  • отримання товару на спеціальний склад транспортної компанії від китайського продавця;
  • безкоштовне зберігання дрібних вантажів до моменту формування контейнера;
  • перевірка ваги і обсягу товару незалежною експертизою;
  • фотозвіт для складання акта збереження карго;
  • упаковка (перепакування при необхідності), палетування та маркування вантажу, його закріплення;
  • транспортування;
  • сповіщення про доставку вантажу в місто отримувача.

На всіх етапах транспортна компанія повинна надавати відомості про знаходження карго.

sklad2

Вигода збірних вантажів

Особливо важлива збірна доставка на початку співпраці з китайськими постачальниками. Доставка малогабаритних вантажів в Україні пов'язана з певними складнощами. Якщо довірити процес перевіреній міжнародній транспортній компанії, вантаж в короткі терміни прибуде за адресою. Приблизно половина товарів з Піднебесної приходить в збірних контейнерах.

Найчастіше замовники китайської продукції вибирають доставку морем, якщо малогабаритні вантажі з Китаю не повинні бути доставлені в певний термін. У країні більше ніж 20 портів, які щодня відправляють суда по сотням напрямків. Якщо кінцева станція теж порт, проблем з доставкою не буде. В термін від 30 до 60 днів товар прибуде на місце вивантаження. В іншому випадку використовують мульти або інтермодальні вантажні перевезення. Вартість практично не змінюється.

У місцях, де немає морського сполучення використовують зд доставку або фури. Швидкісні поїзди на постійній основі курсують між країнами Європи та Китаєм. Авіатранспорт - найдорожчий, але і найшвидший спосіб доставки. Його рідко використовують для дрібногабаритних вантажів через невиправдану вартості за перевезення.

При отриманні товару збірним вантажем переконайтеся, що транспортна компанія правильно оформила документи, застрахувала вантаж і буде супроводжувати його на всіх етапах доставки.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм