13 травня 2020
1530
ланцюжок-поставок
rating-stars Рейтинг 5
-->

Через розширення світового споживчого ринку та розвитку потреб сучасних клієнтів і постачальників управління ланцюжками поставок неминуче ускладнюється.

Це відбувається вже сьогодні, і постачальники намагаються стежити за постійно мінливими тенденціями в галузі. Від складності міжнародних вантажоперевезень до найменших місцевих постачальників, які доставляють продукцію підприємцям, підтримка ефективно функціонуючого ланцюжка поставок стає громіздким.

При цьому, є ряд способів, за допомогою яких компанії можуть мінімізувати фінансові та організаційні ресурси для ланцюжка поставок. Ми зібрали найбільш ефективні способи подолання складностей в ланцюжку поставок.

Впровадити автоматизацію

Першим і найбільш очевидним рішенням ряду організаційних, управлінських, фінансових та інших проблем в налагодженні ланцюжка поставок є автоматизація.

Нові технологічно орієнтовані рішення, такі як штучний інтелект і передова робототехніка, почали впроваджувати в кожну галузь і нішу, включаючи виробництво, складування і доставку.

Технологія спрямована на спрощення та прискорення ряду процесів для підвищення ефективності в усіх напрямках. Вона включає від автоматизованих систем обліку до оптимізованого програмного забезпечення для управління складом.

Розгляньте можливість реалізації автоматичних закупівель, наприклад, щоб розміщувати замовлення на партії у ваших постачальників при зниженні рівня запасів. Це заощадить час і гроші в довгостроковій перспективі.

Крім того, ви можете використовувати автоматизацію для відстеження замовлень і запитів по декількох каналах продажів, щоб направити їх в основну систему інвентаризації. Автоматичне розміщення замовлення без ризику виникнення помилок або затримок.

logistics business2

Стандартизувати процеси і впровадити SOP

У бізнесі бувають випадки, коли управлінцям потрібно імпровізувати виходячи з ситуації і адаптувати численні процеси, щоб не втратити гроші.

Управління ланцюжками поставок працює ефективніше за рахунок стандартизації, ретельної організації та швидкої інтеграції стандартних операційних процедур (SOP) для всіх відділів. Якщо у вашій компанії є процес, який ви ще не стандартизували, зараз саме час це зробити.

SOP допоможе усунути сторонні завдання і етапи, полегшити роботу персоналу і поліпшити прибуток за рахунок ефективності та дієвості ланцюжка поставок. Стандартизація особливо важлива для компаній, які збираються вийти на світовий ринок, оскільки для підтримки конкурентоспроможності необхідно тримати на рівні продуктивність і ефективність ланцюжка поставок на будь-якому ринку.

logistics business3

Оптимізація фінансів і забезпечення постійного грошового потоку

Компаніям необхідно оптимізувати всю фінансову структуру і поліпшити фінансові процеси, щоб забезпечити можливість інтегрувати інноваційні рішення в майбутньому. Все це буде сприяти створенню конкурентних переваг.

Незалежно від того, чи є ви місцевим або міжнародним підприємцем, чим більш ефективно ви збудуєте фінансову модель, тим дешевше і ефективніше буде ланцюжок поставок. Контролюйте облікові процеси за допомогою програмного забезпечення для ланцюжка поставок, і вам буде простіше управляти фінансовою інфраструктурою в цілому.

logistics business4

Використовуйте дані для прийняття кращих рішень

Традиційно підприємці досліджують ринок, збирають дані, аналізують їх, щоб отримати відповідні висновки, а потім об'єднати все у звіт, сподіваючись, що це призведе до прийняття більш ефективних рішень. Це не зовсім кращий спосіб вдосконалити ланцюжок поставок. Використання технологій штучного інтелекту допоможе зіставляти великі обсяги галузевих даних для створення дієвих звітів. Також допоможе в тривалій перспективі планувати бізнес.

Інтеграція прогностичного програмного забезпечення прискорить виконання всіх цих завдань і буде генерувати дієві ідеї набагато швидше, ніж раніше. Це допоможе мінімізувати фінансові втрати, більш ефективно розподіляти ресурси і, звичайно ж, приймати більш зважені рішення.

Керуйте запасами в реальному часі

Ручне управління запасами залишилося в минулому, і якщо ви не будете автоматизувати процеси, то почнете втрачати гроші.

Щоб запобігти збиткам, варто інтегрувати управління запасами в режимі реального часу. Це дозволить отримати вичерпний огляд всіх ресурсів і завжди стежити за рівнем запасів. Сучасне ПО дозволяє прорахувати плавне масштабування бізнесу, виходячи їх наявних ресурсів.

На закінчення

Оскільки сучасний споживчий ринок розширюється і збільшується попит, в результаті ланцюжки поставок стають перевантаженими і надмірно складними. Якщо ви хочете залишатися конкурентоспроможними і вийти на лідерські позиції, вам потрібно буде знайти способи спростити управління ланцюгами поставок. Використовуйте ці поради, щоб добитися всього цього і забезпечити процвітаюче майбутнє для вашого бізнесу.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм