29 липня 2021
727
rating-stars Рейтинг 5
-->

Вибір і замовлення товару - важлива складова ведення бізнесу з Китаєм. Доставити вантаж в Україну з вигодою і без затримок - ось основне завдання підприємця.

Від суми, яку доведеться витратити на доставку, залежить кінцева вартість в магазині. Є думка, що легкий вантаж у великих обсягах транспортувати зручніше і вигідніше за все. Найшвидшим способом вважається авіа доставка, але дозволити її собі можуть далеко не всі покупці китайських товарів.

Продумуємо маршрут

При розрахунку вартості збірного вантажу обов'язково враховуйте вагу, розмір, обсяг вантажу, його крихкість і кількість коштів, які ви готові віддати за перевезення. Доставити вантаж з Китаю можна на літаку, автофурі, морем або залізничними коліями. Відрізнятися буде не тільки вартість, але і терміни доставки.

LCL-контейнери відправляють регулярно, тому чекати відправки довго не доводиться. Компанії-виробники потурбуються, щоб сформувати карго швидше, щоб ви знову здійснили замовлення. Маршрути з Китаю обкатані і перевірені. Фури доставлять вантаж максимум за 3 тижні. Це оптимальний варіант за цінами і термінами. Літаком вантаж прийде за 7-10 днів, але і переплата істотна.

dostavk5

Визначаємо вигоду

Доставка вантажів з Китаю в Україну в загальних контейнерах по кишені більшості підприємців. Оплачувати вартість транспортування всього контейнера не потрібно. Сума береться з усіх покупців. Розмитнення вантажу в Україні, при необхідності портові витрати, вже включені в розрахунковий лист. Самим бюджетним транспортом вважається морський. При виборі моря доведеться почекати не один місяць. А ось зд доставка вважається найменш ризикованою для товару.

Для балансу дотримання термінів і вартості, міжнародні транспортні компанії зважилися на мультимодальні перевезення. Ваша посилка з Китаю буде доставлена ​​до вашого міста одним постачальником, але різними видами транспорту. Замовники китайської продукції з України оцінили цей спосіб, так як вигідно доставити вантаж з Китаю, а не закуповувати його у місцевих виробників. Подібне транспортування ставить перед компанією-перевізником певні умови, дотримання яких є обов'язковим. Інтермодальні перевезення ризиковані для товару, тому на них вирішуються не всі покупці.

Якщо ви купуєте товари у великому обсязі на постійній основі, є необхідність у придбанні складу, куди буде вивантажуватись нова продукція. На перший погляд, ця стаття витрат здається не сильно вигідною, але надалі можна зробити висновки про економію на додаткових поїздках в Китай і на вантажоперевезення малого обсягу продукції.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм