8 червня 2021
904
Економічні зв'язки
rating-stars Рейтинг 5
-->

Не дивлячись на те, що по всьому світу сурмлять про раптове зміцнення співпраці між країнами ЄС і Піднебесної, кожна зі сторін переслідує свої інтереси.

Закупівля товару в Китаї оптом вважається вдалим рішенням для торгівлі багатьох компаній в різних кінцях планети. В основі співпраці стоїть рівноправність і взаємовигода. Китаю вигідно виготовляти товари по доступним цінам, а ЄС із задоволенням виконує регулярні закупівлі. Певні товари транспортуються з Європи.

Ситуація на сьогодні

Ще в 2019 році, в період загострення пандемії, представник Китаю відправився в Європейський Союз з діловим візитом. Двосторонні угоди були переглянуті, прийняті рішення, які будуть сприяти подальшому партнерству. Сьогодні Піднебесна і ЄС - стабільні стратегічні партнери. Зовнішньоекономічні відносини з Китаєм засновані на тому, що чверть всіх китайських інвестицій вкладено в європейську економіку. Але, як великі економічні центри, вони продовжують бути суперниками за світове лідерство і економічну стабільність.

Представники ЄС виробляють гнучкий підхід до взаємовідносин з Китаєм. Він з легкістю може стати загрозою європейському розвитку. Тому Європа постійно вносить свої корективи. Взаємовідносини з США також призводять до змін у намічені цілі.

За рахунок чого відбувається закріплення зв’язків? Співпраця з ООН призводить до певних обмежень, але до цього моменту торговий баланс з азіатськими країнами налагоджений. Оптові постачальники товарів з Китаю регулярно відправляють вантажі в країни ЄС, а зворотній потік не настільки інтенсивний. Якщо кому і потрібно хвилюватись за втрату сфери впливу на світову економіку, то точно не Китаю. В цих цілях європейським країнам варто робити упор на пошук покупців в Китаї.

kyt evr2

Плани на майбутнє

Так як Китай-торговий партнер в Європі з перспективними планами, ніхто не ризикне псувати відносини. Яку б стійку позицію не зайняли китайські виробники, ЄС доведеться підлаштовуватись. Китаю також вигідно підтримувати бізнес відносини з Європою. Це піднімає його рейтинг довіри на світовому ринку. Політична ситуація також постійно змінюється. У спеціалістів існує думка, що політика ЄС може не витримати жорсткої конкуренції.

Хоча зовнішня невизначеність відстежується, торговельно-економічні відносини залишаються стабільними. Доставка вантажів, навіть з урахуванням обмежень при пандемії, здійснюється регулярно в магазини Китаю і країн ЄС. Стратегія співпраці припала до душі двум сторонам, тому очікувати конфліктів у майбутньому не варто.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм