21 грудня 2019
1504
rating-stars Рейтинг 5
-->

На сьогоднішній день виробничі підприємства України не можуть в повному обсязі забезпечити потреби всіх її жителів в тих або інших товарах.

Велика частина товарів, якими ми з Вами користуємося щодня (товари масового споживання) були виготовлені не в Україні. Так склалося історично і економічно, що найбільшою країною-виробником сьогодні є Китай.

Подивіться навколо себе. Більше 90% предметів, які нас оточують були виготовлені в Китаї! Добре це чи ні — судити не нам. Але факт залишається фактом.

Якщо Ви підприємець і торгуєте будь-якими товарами, то Ви або купуєте їх в Україні або вже імпортуєте. Ті з Вас, хто купують товари китайського походження в Україні просто платять подвійну вартість — постачальнику і компанії, яка завезла товар в країну.

Багато хто вважає, що торгують європейськими товарами. Але якщо вивчити питання детальніше, то з дуже великою часткою ймовірності ми виявимо, що продукція була вироблена в Китаї. І це нормально.

Практично всі європейські країни використовують Китай як майданчик для виробництва продукції під своїм брендом. Ви все ще вважаєте, що Китай — це неякісно? Подивіться на відомий бренд телефону iPhone — він виготовлений в Шеньчжені на заводі Foxcon. Не можна сказати, що це неякісний товар, вірно?

Аналогічна картина і з абсолютно будь-якими товарами, які виробляються в Китаї. Швидше за все, кожен з вас зараз згадав випадок, коли йому доводилося мати справу з відверто неякісним товаром з Китаю. Чому так відбувається?

По-перше, більшість виробників працюють за принципом — скільки платите, таку продукцію і зробимо. Можна виготовити товар, який виглядає однаково, але з абсолютно різною якістю, використовуючи різні матеріали і технології. А в тому, що ми купуємо неякісні товари, винні ніхто інший, як ми самі.

Переважна більшість споживачів обирають тільки за ціною, змушуючи тим самим комерсантів закуповувати продукцію дешевше. Виробник також підлаштовується під замовника, виготовляючи продукцію нижчої якості.

Тому, з усією відповідальністю можна заявити, що Китай може і виготовляє якісні товари. Важливо мати деякі навички, як знайти хорошого постачальника, перевірити підприємство і налагодити роботу з ним.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм