19 червня 2020
1585
морські перевезення
rating-stars Рейтинг 5
-->

Світова індустрія морських перевезень трансформується, технології стають більш екологічними. У свою чергу, такі зміни будуть впливати на вартість доставки в цілому і підхід до логістичного бізнесу.

Згодом обладнання і технології для доставки стали більш складними, швидкими та ефективними для задоволення зростаючих потреб підприємців і споживачів. Однією з проблем для судноплавної галузі є їх сильний негативний вплив на екологію, оскільки викидів CO2 від судноплавної галузі припадає приблизно 3-4% від глобального показника.

Світовий тренд до екологічності змушує великі компанії, в тому числі і логістичних операторів, слідувати тенденціям і переводити своє обладнання і технології на новий рівень.

Стрімко зростаюча потреба споживачів у товарах з різних точок світу навряд чи зміниться найближчим часом. Але, використовуючи нові, більш екологічні технології, судноплавні компанії знаходять більше способів пом'якшити свій вплив на навколишнє середовище. Скорочуючи споживання палива, великі судна можуть значно скоротити викиди вуглекислого газу, і компанії постійно шукають нові способи зробити це.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Ось сім кращих екологічних тенденцій і технологій, що охоплюють судноплавну галузь сьогодні:

Повільне пропарювання

Повільне пропарювання — це практика простого руху на більш низькій швидкості, що може значно знизити витрату палива в рейсі. Цей метод економії палива починався з того, що компанії могли скоротити витрати, і до 2010 року майже всі світові судноплавні компанії стали поступово знижувати швидкість. Сьогодні це, мабуть, одна з найбільш важливих тенденцій в судноплавної галузі для скорочення викидів вуглецю, а також дуже простий, ефективний і вигідний спосіб.

Розробка більш ефективних корпусів суден

Проектуючи і створюючи більш обтічні і ефективніші корпуси для вантажних суден, компанії в судноплавній галузі знайшли інший ефективний спосіб зниження як витрати палива, так і викидів.

Форма корпусу судна безпосередньо впливає на ефективність його роботи, а оптимально спроектована конструкція може значно збільшити швидкість і скоротити витрати на паливо. Закруглений корпус традиційної форми не такий ефективний при прорізуванні води, а більш обтічна форма корисна для оптимізації тяги.

Інноваційні конструкції використовують технологію на повітряній подушці, при якій передня частина човна має форму, що дозволяє повітряній подушці утворюватися під корпусом, коли корабель перебуває в русі. Це зменшує тертя між судном і водою, що дозволяє збільшити тягу при менших витратах палива, і призводить до зниження викидів вуглецю на 10-15%.

Оптимізація рейсу

Сучасні технології дозволяють нам прогнозувати погоду і ймовірні морські умови з вражаючою точністю, роблячи рейси набагато безпечнішими і менш непередбачуваними. Сьогодні судноплавні компанії зазвичай використовують ці дані для прогнозування можливої ​​продуктивності своїх судів у цих умовах і при цьому можуть приймати більш обґрунтовані рішення про те, які маршрути вибрати.

Обходячи маршрути, за якими судно може працювати не так ефективно через штормове море або сильний вітер, багато компаній в судноплавної галузі використовують практику оптимізації рейсу для ефективного зниження витрати палива. Використовуючи цю технологію для вибору найбільш енергоефективних маршрутів, судноплавні компанії можуть значно скоротити як свої витрати, так і вуглецевий слід.

Оптимізувати ефективність двигуна

Підвищення ефективності тяги вантажних судів є найкращим способом зниження витрати палива і викидів вуглецю, і сьогодні існує безліч інноваційних технологій, які роблять це ефективним і недорогим способом.

Одним з таких винаходів є Hi-FIN, що випускається Hyundai Heavy Industries, який здатний підвищити ефективність роботи будь-якого вантажного судна. Створюючи протидію створюваним гвинтом завихренням, цей розумний гаджет може заощадити 2,5% палива, які зазвичай використовуються в рейсі. Це не тільки економічно вигідно для компанії, але і допомагає зменшити забруднення повітря, викликане судноплавної галуззю.

Кайт-бурові установки (Sky Sails)

Це простий і відносно новий винахід, який використовує великі кайт-бурові установки для буксирування вантажного корабля під час рейсу. Витрати на впровадження цієї технології мінімальні, оскільки вона використовує безмежну енергію вітру і може значно знизити навантаження на двигун.

Це збільшує ефективність двигуна, одночасно знижуючи витрату палива і скорочуючи викиди. Значний потенціал для економії витрат на паливо, поряд з низькою вартістю установки, робить кайт-бурові установки дуже популярною зеленою тенденцією в сучасній судноплавної галузі.

Використання низьковуглецевого палива

Розробка низьковуглецевого палива — це багатообіцяюча нова технологія, яка повинна скоротити кількість парникових та інших шкідливих газів, що продукуються великими вантажними судами. Не маючи у складі велику кількість домішок, таких як зола і сірка, ці види палива можуть також надавати менший вплив на токсичність як для навколишнього середовища, так і для здоров'я людини.

Більш ефективне управління портами

Оптимізуючи управління портами і вдосконалюючи робочі процедури, судноплавні компанії поступово скорочують час очікування суден в доці і збільшують швидкість обробки суду. Оптимізація процедур експлуатації портів є практикою, прийнятою зараз майже всіма великими судноплавними компаніями.

Зелені тенденції і технології революціонізують судноплавну галузь, скорочують споживання палива, викиди вуглецю і витрати для судноплавних компаній.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм