19 липня 2021
726
Контейнеровоз Evergreen Marine снят с мели
rating-stars Рейтинг 5
-->

Міністерство закордонних справ КНР і Державне імміграційне управління КНР опублікували нові правила перетину кордону Китаю іноземними громадянами в умовах пандемії коронавірусу, які набули чинності 28 вересня 2020 року.

 

З 28 вересня 2020 Китайська Народна Республіка дозволяє в'їзд іноземним громадянам, які мають дійсний дозвіл на проживання для здійснення трудової діяльності або возз'єднання сім'ї, або візу з метою приватного візиту.

Якщо термін дії виду на проживання не закінчився після введення тимчасової заборони на в'їзд з 28 березня 2020 року, то іноземний громадянин може в'їхати в КНР за тими ж документами без переоформлення візи. Якщо ж іноземний громадянин має вид на проживання, термін дії якого закінчився після введення заборони на в'їзд, він має право на його підставі отримати нову візу в консульській установі КНР в своїй країні.

Інші категорії іноземців, включаючи туристів та іноземців, які відвідують Китай по діловій візі, як і раніше мають обмеження на в'їзд (всі туристичні, ділові і студентські візи, видані до 28 березня 2020 року, як і раніше не є причиною для в'їзду в Китай).

Зі свого боку також нагадуємо, що при в'їзді в Китай зберігається вимога про обов'язковий 14-и денний карантин. Місце проходження карантину визначається владою при в місці перетину кордону Китаю. Перебування в карантині, харчування, тестування на COVID-19 і інші супутні витрати оплачуються самостійно. У разі позитивного результату тесту на COVID-19, при відсутності страховки, лікування і всі супутні витрати також оплачуються самостійно.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм