10 травня 2021
166
rating-stars Рейтинг 5
-->

Пандемія завдала великих збитків усім галузям промисловості планети. Якщо раніше міжнародні перевезення були налагоджені до автоматизму, то зараз систему довелося докорінно переглянути.

Проте ситуація на сьогодні є стабільною. Також, експерти в економіці зазначають чимале зростання залізничних вантажних перевезень у першому кварталі 2021 року.

Економіка країни набирає стрімких обертів. Уряд навчився боротися з коронавірусом, тому настав час налагоджувати зв’язки з постачальниками. AliExpress та Taobao навіть у найскладніші епідеміологічні часи не переставали відправляти вантажі. Транспортні компанії Китаю надалі співпрацюють із посередниками з України та з інших країн.

Які перспективи

Прогнози та перспективи вселяють надію. Індекс ефективності логістики склав 57 %, що майже на 4 % більше, ніж попереднього місяця. За короткий період часу вдалося досягти розширення сектору. Нові замовлення, обсяг бізнесу, показники ефективності та оборотність складських запасів призвели до підвищення індексації. Порушені пандемією звичні зв’язки між виробниками та споживачами відновлюють, хоч і повільно.

Посередники доставлення товарів із Китаю зазначають, що й на митних пунктах суттєво скорочено час огляду та оформлення пріоритетних вантажів. Для медичних та протиепідеміологічних товарів відкритий «зелений коридор». Також не затримують вантаж із сировиною та запчастинами для відновлення виробництва. Єдине, від чого поки що не вдалося піти — черги на митних пунктах.

logistyka2

Транспортування вантажів

Заміна різновидів транспорту для перевезення китайських вантажів допомогла зберегти колишні зв’язки. До речі, проблеми із логістикою були навіть у автомобільних виробників. Порушився ланцюг постачання між складальними заводами та виробничими потужностями автомобільних деталей. Сьогодні збірні вантажі вирушають щодня у всіх напрямках. Ціна за транспортування змінилася лише трохи.

Компанія Fialan допомагає на всіх етапах співпраці з китайськими постачальниками, а саме надає повний супровід вантажів та консультацію будь-якої миті, допомогу в оформленні документів і не тільки. Пошук перевірених китайських виробників ліпше довірити професіоналам.

Багато митниць почали працювати за спрощеною програмою «спочатку випусти — потім оформлення допуску й закінчи митні процедури», що сприяє швидкому пропуску товарів. Тільки швидка адаптація до мінливих умов допомогла оперативно налагодити роботу логістичним компаніям. Отже, складнощі, пов’язані з пандемією, навпаки, стали своєрідним «драйвером» для розв’язання транспортних питань.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм