25 березня 2020
1372
imf
rating-stars Рейтинг 5
-->

Очікується, що Китай виділить $395 млрд під випуск облігацій місцевими органами влади, щоб оживити економіку.

Міжнародний валютний фонд вважає дії уряду щодо врегулювання ситуації з економікою радикальними. При цьому, МВФ повідомляє, що дані заходи приносять позитивний результат, в т.ч. в плані боротьби з епідемією.

Міжнародне агентство Reuters зазначає, що Китай вже почав поступово відновлюватися після спалаху пандемії коронавірусу, яка сильно загальмувала промисловий сектор не тільки країни, а й усього світу.

Більшість великих фабрик в Китаї вже працює в штатному режимі, також динамічно відновлюються середні і малі підприємства. Разом з тим, в МВФ побоюються, що робота логістики і міжнародні перевезення можуть призвести до повторного спалаху епідемії.

Карантин в інших країнах і коливання китайського ринку можуть також змусити споживачів і компанії побоюватися товарів Піднебесної, вважають експерти МВФ.

Крім того, наголошується, що коронавірус завдав величезної шкоди світовій економіці. У Китаї уповільнення у першому кварталі буде значним, залишаючи негативні наслідки на весь рік.

«Те, що почалося як серія раптових зупинок економічної активності, швидко зачепило всю економіку і перетворилося в повномасштабний шок, який одночасно перешкоджає розвитку попиту і пропозиції», — відзначають в МВФ.

Також, в МВФ підкреслили, що жорсткі дії уряду Китаю безпосередньо сприяли швидкій нормалізації ситуації в країні. Глава місії МВФ в Китаї Хельге Бергер заявив, що на сьогодні влада Китаю працює над пом'якшенням економічного шоку і впровадженням гнучкої фіскальної політики.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм