17 січня 2018
163
rating-stars Рейтинг 5
-->

Вихід на український ринок глобального портового оператора DP World збільшить конкуренцію на ринку буксирних послуг у портах країни.

Таку думку висловив партнер інвестиційної компанії SD Capital Андрій Ставніцер в інтерв'ю інтернет-виданню LB.ua, коментуючи угоду з купівлі компанією DP World українського буксирного оператора LB Shipping, який працює в порту "Південний".

"Понад 75% перевалки в Україні реалізується приватними стивідорними компаніями. Я думаю, багато хто з них втомився від специфіки роботи з державними підприємствами, викручування рук і повної непередбачуваності. Упевнений, вони будуть раді можливості вибирати буксирного оператора, особливо якщо можна зробити вибір на користь кращого буксирного оператора у світі", - пояснив Ставніцер.

Нагадаємо: компанія P&O Maritime (Великобританія), що на 100% належить DP World Group (ОАЕ) на початку січня 2018 року придбала частку в LB Shipping. Співінвестором угоди виступила інвестиційна компанія SD Capital Андрія Ставніцера та Філіпа Грушка. Сума угоди не розголошується, але експерти називають вихід DP World найбільшою угодою в країні за останні чотири роки.

Угоді передував візит президента України Петра Порошенка у листопаді 2017 р. до штаб-квартири DP World Group до ОАЕ. Зустріч у Дубаї організувала Національна інвестиційна рада України під керівництвом Бориса Ложкіна та Юлії Ковалів.

Ставніцер нагадав, що спочатку DP World спільно із SD Capital спільно вели переговори про придбання у держави буксирного бізнесу Одеського порту за $50 млн.
"На превеликий жаль, та угода не склалася, хоча арабська сторона та міністр транспорту Володимир Омелян зробили для її реалізації все, що могли", - сказав партнер SD Capital.

Партнер SD Capital сподівається, що прихід в Україну такої великої транснаціональної компанії пожвавить український ринок private equity. "Інші глобальні гравці орієнтуватимуться на DP World і цікавитимуться нашою країною", - вважає Ставніцер.

P&O Maritime – глобальний оператор портових послуг, створений у Великій Британії 1834 року. Надає різні портові послуги у всьому світі. Має власний флот з буксирів, швартових судів, науково-дослідних суден, пасажирських і круїзних лайнерів. Та 100% належить DP World Group.

DP World Group – один із найбільших портових операторів світу. Штаб-квартира компанії розташована в порту Джебел-Алі (Дубай, ОАЕ). Оперує 78 морськими та наземними терміналами у 40 країнах світу, а також управляє 50 суміжними бізнесами.

Інвестиційна компанія SD Capital створена у 2016 році Андрієм Ставніцером – співвласником та генеральним директором найбільшого українського порту "ТІС", та Філіпом Грушком – директором "ТІС" з розвитку бізнесу.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм