3 червня 2020
1418
insurance
rating-stars Рейтинг 5
-->

Якщо правильно прорахувати всі ризики, які можливі при міжнародній доставці вантажів, можна непогано заощадити. Правда, не всі підприємці звертають на це увагу. Ми зібрали кілька важливих порад про те, як керувати транспортними ризиками.

Багатоканальні бізнес-моделі часто призводять до ускладнення міжнародних ланцюжків поставок. Оскільки основну увагу бізнес приділяє прорахунку ефективності витрат, управління вантажними ризиками часто нівелюється не дивлячись на те, що це важливий фактор у підприємницькій діяльності.

Через глобальний спалах коронавірусу багато підприємців почали розуміти цінність плану управління ризиками, щоб максимально бути готовими до подібних криз і не зазнавати збитків. До сих пір, після послаблення карантину існують ризики затримок в поставках. Проте, кризова ситуація стала мотивацією для поліпшень, до цього у більшості компаній не ставили управління ризиками в пріоритет.

Які бувають ризики при доставці вантажів

Як правило, ризики при доставці товарів з Китаю є завжди. Зокрема, поставки регулюються міжнародними митними законами та умовами конкретного договору, що обмежують відповідальність перевізників. Тому дуже важливо розуміти, за які ризики доведеться платити саме вам.

Інциденти під час перевезення бувають досить різні:

  • Крадіжки
  • Підробки товару
  • Неточності в документації
  • Механічні пошкодження вантажу
  • Проблеми на митниці

Будь-яке з цих обставин може затримати доставку або зовсім призвести до арешту вантажу. Ось чому прорахунок ризиків під час транспортування товару вкрай важливий для захисту вашого бізнесу.

Потрібно відзначити, що більшість планів страхування вантажів не покривають збитки через кризу суспільної охорони здоров'я, такого як коронавірус. Закриття китайських фабрик на карантин вже призвело до тривалої затримки в експорті товарів з Китаю. По мірі відновлення виробництва і відкриття заводів багато імпортерів з Китаю зіткнулися з деякими затримками в поставках, що вже вплинуло на ведення бізнесу і на прибуток в цілому. Страхування вантажу допомагає уникнути додаткових витрат, які не всі підприємці можуть собі дозволити.

insurance2

Як оцінити потенційні ризики

Найбільш поширеним методом захисту вартості товарів від фізичного пошкодження, крадіжки або інших проблем є страхування вантажу. Завдання підприємця тут полягає у визначенні потенційної вартості відшкодування збитку.

Розрахунок ризиків досить простий — необхідно оцінити ймовірність виникнення певного ризику і помножити його на вартість. Після розрахунку суми, наступним кроком буде оцінити відсоток ймовірності страхового випадку в залежності від типу товару. Чим більш точно будуть визначені ступені ризику і їх різновиди, тим більше компенсації можна буде отримати від конкретного випадку.

insurance3

Рекомендації щодо мінімізації ризиків

Якщо слідувати ряду превентивних заходів, можна уникнути багатьох страхових випадків. А якщо такі і будуть траплятися, то виносити з цих ситуацій мінімум втрат.

  1. Підберіть відповідну суму страхування вантажу для морських і/або повітряних перевезень.
  2. Переконайтеся, що оцінка для даної відправки визначає максимальну суму, яку страхова компанія заплатить за збитки. Більшість пунктів оцінки включають вартість комерційного рахунку і будь-які передплачені витрати, пов'язані з доставкою, такі як фрахт або митне оформлення.
  3. Виберіть страхового посередника з досвідом в міжнародній логістиці та страхування перевезень.
  4. Працюйте з постачальником логістичних послуг, у якого є штатні фахівці з управління ризиками, щоб допомогти визначити потенційні зобов'язання в ланцюжку поставок.

Розуміння системи страхування вантажів може бути складним, але це вкрай важливо для отримання максимальної вигоди від страхового покриття. З належною страховкою ви можете відправляти товари з Китаю із спокійною душею, знаючи, що будь-який потенційний збиток, втрата або порушення будуть відшкодовані.

Залишайте заявку на нашому сайті для докладної консультації по міжнародній доставці товарів.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм