8 травня 2020
1435
china-documents
rating-stars Рейтинг 5
-->

Точно прописана документація є одним з найважливіших елементів міжнародної логістики та митного оформлення. Правильно заповнена документація допоможе вашому вантажу вчасно дістатися до міжнародного пункту призначення і знизити ризик його затримки на митниці.

Щоб без проблем доставити ваш вантаж до місця призначення, дуже важливо правильно оформити документи і відвантажувальну документацію. У процесі міжнародної доставки існує два етапи, на яких потрібні товаросупровідні документи.

  1. Перший — при експорті в порту або аеропорту навантаження в Китаї
  2. Другий — при імпорті в порту або аеропорту призначення в Україні.

Якщо ви купуєте товар на умовах FOB (Інкотермс), це означає, що ваш постачальник в Китаї буде обробляти документи в процесі експорту з Китаю. Тому все, що вам потрібно оформити — транспортні документи, необхідні на кордоні України.

це:

  • Коносамент для перевізника
  • Пакувальний лист, комерційний рахунок та інші додаткові документи для митниці

Примітка. Коли вантаж прибуває в порт відвантаження, вантажовідправник або представник замовника зобов'язані інформувати імпортера про його прибуття, зазвичай це місцевий агент перевізника.

Однак інформація може не завжди надходити. Тому важливо з'ясувати заплановану дату прибуття вашого вантажу в док або аеропорт і наступні дії. Підготуйте документи якомога раніше.

Перевізнику при цьому потрібна накладна на товар, що перевозиться. Майже всі китайські постачальники дублюють митні накладні в електронному варіанті і висилають одержувачу завчасно. Якщо цього не відбувається, варто придивитися до вибору постачальника більш ретельно. Адже від цього залежить як швидко ви зможете розмитнити вантаж тут, в Україні.

china documents1

Документи для доставки з Китаю оптом

Пакувальний лист із комерційним рахунком — ці два товаросупровідних документа є обов'язковими для всіх видів міжнародних перевезень.

У пакувальному аркуші вказано обсяг, різні типи продуктів і кількість для кожного типу продукту. Цей документ часто служить для одержувача засобом перевірки того, що предмети, зазначені в коносаменті, фактично і в повному обсязі доставлені отримувачу.

Комерційна накладна буде вказувати вартість замовлення, види продукції та дані вантажоодержувача. Цей документ потрібен для митниці, щоб визначити фактичну вартість товарів при оцінці митних зборів.

Накладна повинна включати інформацію:

  • Повне ім'я вантажовідправника, код та адресу
  • Опис товару
  • Заявлена ​​кількість відповідає обсягу, зазначеного в B/L
  • Валюта
  • Заявлена ​​вартість
  • Чіткі терміни доставки

Коносамент, пакувальний лист із комерційним рахунком — це три види документів, що використовуються в кожному процесі імпорту. Інша документація, як:

  • сертифікат походження
  • ліцензії на продукти
  • сертифікація продуктів

є необов'язковими і засновані на різних видах продуктів.

Крім підготовки документів, митне оформлення комерційних вантажів також включає і/або електронні повідомлення, розрахунок (і, як правило, оплата) податків, зборів на товари і послуги.

china documents2

Оформлення митних документів з Fialan

Коли вантаж прибуває в країну призначення, митна служба зобов'язана запросити всі заповнені відповідні документи з оплатою необхідного мита. Без цього товар вам не видадуть. Варто зазначити, що не всі товари обкладаються митом.

Правильна підготовка і завершення процедур митного оформлення мають вирішальне значення в логістичному ланцюжку. У разі невиконання необхідних документаційних процедур можуть бути застосовані серйозні штрафи з боку митної служби.

Не дозволяйте, щоб проблеми з несвоєчасним поданням митної документації коштували вашому бізнесу часу і грошей. Компанія Fialan надає послуги з повного оформлення митної документації, а також веде переговори з китайськими постачальниками і відстоює інтереси клієнта на українській митниці.

Основні переваги співпраці з Fialan:

  • Перевірка постачальника і якості продукції
  • Укладення контракту від вашого імені
  • Повне оформлення і супровід митної документації
  • Постійна комунікація з вами по поставкам
  • Гарантія отримання товару в повному обсязі і збереження

Відвантажувальні документи важливі для захисту ваших прав в процесі доставки з Китаю. Співпрацюючи з нами, ви економите не тільки ресурси, але і нерви на вирішення всіх документальних проблем.

Використовуйте наш досвід в ваших інтересах! Залишайте заявку на нашому сайті і отримаєте консультацію з усіх питань доставки з Китаю.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм