30 липня 2021
826
rating-stars Рейтинг 5
-->

До середини 2021 року 90% компаній відновили свою роботу і налагодили відправку вантажів. Далеко не кожна країна може похвалитися подібними успіхами.

Експорт до Китаю з України, Росії, Білорусії та інших країн значно знизився через різних обмежувальних заходів. Проте, залишаються товари, в який потребують китайські підприємці і звичайні жителі.

Алкогольна продукція

Дивно, але при наявності своїх підприємств з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, попит на іноземну продукцію в провінціях Китаю великий. Широкий асортимент світової продукції подібного виду припав до смаку китайцям, які із задоволенням експериментують. На ринку безалкогольних напоїв ситуація ідентична.

export2

Соняшникова олія

Забезпечити на 100% жителів цим продуктом поки не вдається, тому соняшникова олія входить до важливого списку товарів для експорту в Китай. Основні експортери - компанії з України, Росії та Аргентини.

Продукти бджільництва

Постачальники безперебійно доставляють в Піднебесну мед, бджолину отруту, маточне молочко. Також цінуються натуральні продукти, у складі яких є вже перераховані компоненти. Серед імпорту можна побачити не тільки харчові, але і лікарські продукти.

Пиломатеріали і деревина

Для виробничого процесу більшості китайських компаній необхідна необроблена дошка. Найстабільніший посередник для бізнесу в Китаї, де потрібна деревина - Сибір. Продукція з українських лісів також користується популярністю. Відходи деревообробної промисловості регулярно поставляються на ринок КНР.

Щорічно китайці використовують понад 40 млрд паличок для їжі. Експорт до Китаю легко поповнює необхідну для виробництва паличок деревну продукцію.

Серед затребуваних товарів також мідь через її падіння в ціні в Росії, соя, сухе молоко і курячі лапки.

export3

Імпорт популярних товарів

На сайті торгового майданчика Аліекспрес представлені не тільки китайські товари. Тепер тут можуть розмістити оголошення про продаж абсолютно всі підприємці. Китайці з радістю купують шоколадну продукцію, новинки одягу і взуття з інших країн. Доставка збірного вантажу обходиться недешево людям з провінції, але бажання показати модну в усьому світі обновку перемагає.

Перш ніж відправляти на реалізацію товари зі своєї країни в Китай, необхідно вивчити попит на конкретну продукцію в регіоні, знайти покупців заздалегідь. Вони зможуть рекламувати товар. Непоганий попит на деякі категорії товарів допоможуть отримувати стабільний прибуток.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм