7 вересня 2021
922
rating-stars Рейтинг 5
-->

Успішна торгівля з Китаєм вимагає організації швидкої та надійної доставки товарів. І хоча найвигідніший шлях з Піднебесної в Україну - морем, існують і інші варіанти передачі вантажів.

Другим за частотою використання є авіаційне перевезення, але в деяких випадках зручніше скористатися залізничною доставкою з Китаю в Україну. У чому ж переваги зд доставки з Китаю в Україну і в яких випадках зручніше використовувати залізницю замість морської і авіаційної доставки?

Особливості доставки вантажів з Китаю залізничним транспортом

Якщо раніше більшість виробництв, націлених на міжнародну торгівлю, було зосереджено в приморських районах, то сьогодні уряд Китаю посилено розвиває промисловість у внутрішніх районах країни, домагаючись рівномірного розвитку держави. Щоб з цих районів дістатися до узбережжя залізницею і завантажитися на корабель, потрібно скласти цілий логістичний маршрут. До того ж великі затримки виникнуть при перевантаженні на корабель. Тому зд доставка в Україну з Китаю стане для цих районів чудовою альтернативою морському транспортуванні.

Які ж особливості доставки з Китаю в Україну зд транспортом? Перелічимо основні:

  • час у дорозі від 20 до 22 днів;
  • регулярна відправка, за розкладом;
  • можливість перевозити великовагові і великогабаритні вантажі, а також великі партії товару;
  • можливість відправки вантажів насипним методом або в цистернах;
  • незалежність від природних умов;
  • високий рівень безпеки.

Чим відрізняється генеральна доставка з Китаю до України ЗД транспортом від збірного вантажу

При відправленні залізницею компанія або приватна особа може орендувати цілий вагон або контейнер, або відправити невелике замовлення в складі збірного вантажу. У першому випадку це називається FCL (Full Container Load), у другому - LCL (Less Than Container Load).

При оренді повного контейнера весь вантаж належить одному одержувачу. І не обов'язково цей контейнер повинен бути заповнений повністю, оплата все одно йде за одиницю тари, навіть при частковому навантаженні.

При доставці невеликих вантажів, малих партій або якщо потрібно доставка посилок з Китаю в Україну, зд має сенс відправляти їх по режиму LCL. У цьому випадку оплата йде тільки за частину контейнера, зайняту вантажем. На вільне місце буде покладений вантаж інших вантажоодержувачів. Так як кожен платить не за весь контейнер, а тільки обсяг, вартість перевезення буде значно менше.

Збірні вантажі консолідуються на складі в Китаї, потім переміщаються на станцію в одному з китайських транспортних терміналів, поміщаються в контейнери (20 або 40 футові) і відправляються без перевантаження в місто призначення. Звідки автотранспортом доставляються до одержувача.

Переваги доставки товару з Китаю в Україну залізничним транспортом

Серед переваг доставки вантажів з Китаю в Україну ЗД транспортом відзначимо:

  • Перевезення залізницею є чудовою альтернативою морському шляху, якщо потрібна точність, терміновість і економія. Незважаючи на те, що вартість перевезення кілограма вантажу на 30-50% дорожче морської, вона все одно залишається дешевше, ніж авіадоставка вантажів з Китаю в Україну.
  • Перевезення здійснюються по оптимальному прямому маршруту, через Білорусь або Польщу;
  • Потяги рухаються швидко і не залежать від примх погоди;
  • Рух здійснюється по графіку;
  • Вантаж в дорозі стабільний і захищений від впливу погоди і розкрадань;
  • Можливо доставляти специфічні, негабаритні та великовагові предмети;
  • Кількість товару, який перевозиться не обмежена;
  • Терміни перевезення на 10-12 днів менше, ніж при морському транспортуванні.

Зменшення часу перевезення при доставці вантажу з Китаю зд транспортом дозволяє прискорити товарообіг, скоротивши витрати на підтримку складських запасів. А прибуття поїздів точно за розкладом дозволяє точніше планувати режим роботи.

Якщо раніше зд доставка вантажу з Китаю була, певною мірою, ризикованою, і багато підприємців ставилися до цієї ідеї з побоюванням, то сьогодні цей спосіб став одним з найнадійніших видів транспорту. А прискорення обороту в порівнянні з морським шляхом дозволило зробити торгівлю більш стабільною, адже терміни доставки скоротилися майже вдвічі.

dostavka zhd

В яких випадках доставка вантажів ЗД з Китаю найбільш актуальна?

Залишається питання, який спосіб доставки вибрати для вашого товару - морем, літаком або поїздом? Фахівці логістичного центру вважають, що:

  • Якщо у вас налагоджений бізнес, товар не надто важкий, дорогий і об'ємний (одяг, взуття, посуд, автозапчастини, меблі і тому подібні товари), найбільш оптимальним буде доставка товарів з Китаю під ключ морем;
  • Для термінової доставки дорогих і цінних предметів, делікатного товару, виконання термінових замовлень, і якщо товар має невеликі габарити і вагу (різні електронні гаджети, телефони, ноутбуки), оптимальною буде швидка доставка з Китаю в Україну авіатранспортом;
  • При доставці продукції, коли потрібно знати точну дату, або якщо вартість товару досить висока і доводиться знижувати витрати на логістику в загальній ціні партії, доставка по залізниці буде кращим варіантом для підприємців.

Якщо ви сумніваєтеся, який вид транспорту найкраще підійде для вашого бізнесу, і не знаєте, як організувати перевезення товару, звертайтеся до нас. Фахівці з великим досвідом роботи підкажуть, який варіант обрати і допоможуть вирішити технічні питання, пов'язані з оформленням партії, збором необхідних документів, проходженням митного контролю, оформленням страховки і з іншими проблемами.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм