20 липня 2021
838
rating-stars Рейтинг 5
-->

Мінімізація витрат при транспортуванні товарів завжди була однією з головних задач підприємців. 

Саме логістика дозволяє побачити реальне становище на ринку. Міжнародні вантажоперевезення з Китаю забезпечують багато країн продукцією, яка одночасно є доступною за вартістю і якісною. У Піднебесної є всі шанси стати центром всесвітньої торгівлі. По мірі розвитку ринкових відносин в КНР змінювалась і логістика. 

Особливості китайської логістики

На сьогоднішній день логістика в Китаї демонструє стійкий розвиток. Не дивлячись на те, що весь світ пожинає наслідки пандемії, китайські компанії активно виробляють і реалізують товари в сотні країн. 

Залізнодорожні перевезення контейнерних вантажів здійснюються без перебоїв. При цьому регулярно відкриваються нові маршрути. Це вказує на бездоганну роботу логістів. Проте, варто згадати і про недоліки системи, щоб мати уявлення про картину в цілому:

  • нерівномірний розвиток китайської економіки в різних провінціях;
  • хаотичність певних маршрутів;
  • висока вартість великогабаритних вантажів;
  • висока конкурентоспроможність всередині країни.

Робота кипить постійно. Не дивлячись на складності в доставці, китайські товари захопили полки магазинів в різних куточках планети.

log otr2

Тенденції і інновації в логістиці

КНР зосереджена на розвитку і можливостях логістики. Прийнятий ряд законів і стандартів для активізації логістичної галузі. Державна підтримка буде стосуватись наступних направлень:

  1. Авіаперевезення.

Зростання попиту на повітряний транспорт невелике. Щорічний приріст складає всього 6%. Практично кожний збірний контейнер з Китаю, за допомогою літака, перевозить електроніку та інші компактні товари. Місцеві китайські авіакомпанії жорстко конкурують з гігантами індустрії. 

  1.  Перевезення морем.

 Шанхай вважається найбільшим портом у світі. Цей спосіб доставки вважається найвигіднішим для підприємців. Єдиний недолік -  терміни, які необхідні для транспортування приблизні. Не кожен власник магазину готовий чекати місяцями модну, вже на сьогодні продукцію. Наприклад, морське перевезення з Китаю в Україну буде тривати приблизно місяць, а літаком товар буде на місці вже через кілька днів. 

  1. Залізнодорожній транспорт.

Контейнерні перевезення вирішують проблеми мультимодальних вантажів. Це найменш ризикований вид транспортування і один з найдешевших. Доставка футового контейнеру з Китаю в Одесу йде по маршруту без затримок. 

Логістика також супроводжує автомобільні перевезення, піклується про супровід товару, а також контролює внутрішні транспортування. Сьогодні перемагають логістичні компанії з великими амбіціями і планами з оперативного розвитку своєї позиції на світовому ринку.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм