17 січня 2018
185
rating-stars Рейтинг 5
-->

Магазин білоруських продуктів під назвою «Валоша» відкрився в китайському місті Чунцін, повідомили Sputnik в посольстві Білорусі в Пекіні.

На відкритті магазину виступили Посол Білорусі в Китаї Кирило Рудий і заступник голови Мінського облісполкому Віктор Сиренко. Раніше білоруський дипломат розповідав, що білоруські товари дорожчі в Китаї - у Пекіні є російський квартал, де у магазинах продають білоруські шоколадки.

Молоко до недавнього часу можна було придбати тільки в північних провінціях. Чунцин, де відкрився новий магазин, розташований у центральній частині Китаю, тому географія експорту розширилась. Саме молоко минулого року стало третім експортним продуктом в Китай після калію та нафтопродуктів, навіть обійшовши машинобудування. У 2016 році експорт з Білорусі в КНР досяг рекордних 3,5 мільярда доларів.

Завоювати Китай намагалися не тільки продуктами. Для гостей виступав вокально-танцювальний ансамбль "Купалінка". На минулому тижні в Чунцині відбувся старт року туризму Білорусі в Китаї. Завдання організаторів - продемонструвати туристичні можливості республіки на китайському ринку.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм