3 лютого 2022
381
rating-stars Рейтинг 5
-->

Унімодальні та інтермодальні перевезення, що це?

Є два основні різновиди перевезень.

Унімодальний тип — це доставлення товару одним різновидом транспорту.

Інтермодальний тип — це перевезення вантажів декількома різновидами транспорту. Цей тип використовується частіше і є більш розповсюдженим. 

Наприклад, вантаж спочатку перевозять автотранспортом, потім потягом, потім морем і т.ін. 

Унімодальні перевезення трапляються порівняно нечасто. Кожен із типів перевезень має свої переваги та недоліки, а також низку ключових характеристик, які треба враховувати під час замовлення вантажу та оформлення постачань.

Які є різновиди доставлення?

Іноді обрати нелегко — що краще, віддати перевагу інтермодальному типу перевезень чи скористатися лише одним різновидом транспорту, який доставить всю партію замовленого вантажу для подальшої роздрібної чи дрібно гуртової реалізації товарів. В інших випадках мова йде про швидкість і зручність. Помилковою є думка, що унімодальний тип завжди швидший. Це не так. Найчастіше експрес доставлення з Китаю забезпечується оптимальним підбором транспортних засобів, серед яких є і залізничний транспорт, і частина шляху морем, і навіть літаком.

Порада від експерта: не намагайтесь замовляти конкретно визначений тип. Універсального поняття найкращого авіадоставлення з Китаю в Україну, немає: Китай володіє значно великою територією, тому доставлення вантажу залежить від партнера з яким співпрацює замовник, звідки конкретно їхатиме вантаж. Рекомендується або прораховувати оптимальний шлях самостійно, або довіритися професіоналам, які запропонують збалансований і вигідний варіант.

Особливості інтермодальних і унімодальних перевезень 

У кожного різновиду є свої переваги та недоліки. Наприклад, іноді пряме доставлення залізницею з Китаю в Україну перевантажене, тому доводиться витрачати більше часу, ніж скориставшись двома-трьома різновидами транспорту. Особливості унімодального переміщення товару: 

  1. Як правило, це автомобільне перевезення. Набагато рідше трапляються інші різновиди транспорту, зокрема доставлення залізницею з Китаю в Україну. Автомобіль, як засіб пересування і транспортування, має універсальну маневреність, може проїхати навіть через бездоріжжя. Однак усім відомо, що важковагові автомобілі затримуються на кордоні, тому швидкість доставлення абсолютно не гарантована, так само як і немає перешкод зі сторони прикордонної служби та інших перевіряючих органів.
  2. Перевагою унімодального типу найчастіше називають те, що ризик зіпсувати та пошкодити виріб є мінімальним. Однак мова йде про те, яка компанія організовує процедуру доставлення. Наприклад, доставлення вантажу з Китаю морем «складного» різновиду часто може забезпечити не менш обережне ставлення до упакованих виробів. Усе залежить від компанії, яка надає послуги перевезень.
  3. Легкість відстежування вантажів також є перевагою. 

Проте, інтермодальні перевезення також можуть бути гідними, а іноді й перевершувати за зручністю: 

  1. Підбір оптимальної комбінації транспортних засобів. Наприклад, доставлення вантажів із Китаю морем комбінується з таким варіантом, як доставлення з Китаю до України залізницею.
  2. Привезення вантажу до самого складу, те, що називається «до дверей». Доставлення вантажів морем із Китаю можлива тільки до морського порту, що логічно, а далі підключається доставлення контейнерів із Китаю за допомогою автомобілів або інших різновидів транспорту.
  3. Час на перевезення значно скорочується, адже можна «зрізати кути», а також уникнути простою на кордоні тощо.

Недоліком інтермодальної опції називають ризик пошкодження вантажу. Але якщо обрати авіадоставлення з Китаю в Україну у Fialan — неважливо, у складі ланцюга замовлень чи окремо, можете бути впевненими в безпеці вашого вантажу.

intermodalnaya sistema perevozok 1

Транспортні шляхи

Є ціла низка способів перевезень виробів. Найрозповсюдженіші:

  • Літак — термінове авіадоставлення з Китаю в Україну залишається найбільш розповсюдженою послугою;
  • Корабель;
  • Залізниця;
  • Автомобіль (частіше важковагові автомобілі, коли мова йде про гуртові партії).

Авіаперевезення частіше є унімодальною моделлю перевезення. Вантаж просто розміщують на борту повітряного судна, щоби покупець забрав його в аеропорту. Мова не йде про доставлення «до дверей».

Море, залізниця, авіа — що обрати

Немає єдиного кращого варіанту, який би стовідсотково переважав би інші. Наприклад, доставлення вантажу морем із Китаю — це прекрасний спосіб уникнути простою, митних перевірок і оглядів. Але з порту доведеться транспортувати вантажівкою чи в інший спосіб. Якщо віддаєте перевагу унімодальній опції, то авіадоставлення з Китаю в Україну підійде оптимально.

Універсальна порада: зверніться до професіоналів, наприклад, до компанії Fialan. Якщо вам потрібне залізничне доставлення з Китаю в Україну, то Вам допоможуть підібрати транспорт та порадять унімодальне чи інтермодальне перевезення, залежно від нюансів і ваших запитів.

Підпишіться на розсилки,

щоб ми ділилися з Вами вигідними пропозиціями, останніми новинами та корисними порадами щодо ведення бізнесу з Китаєм