16 червня 2020
1445
закупівля речей з Китаю
rating-stars Рейтинг 5
-->

Якщо ви займаєтеся перепродажем речей з Китаю, або тільки збираєтеся налагодити поставки, то перше, що необхідно зробити — порахувати статті витрат. Представляємо список основних операцій, на які доведеться витратитися, замовляючи речі з Китаю напряму.

Міжнародна логістика — складний механізм. Розуміючи всі тонкощі логістики і нюанси доставки, можна добре заощадити. Досвідчені імпортери знають, що витрати і доходи на доставку можуть змінюватися в залежності від набору різних факторів. Вони перестраховуються за допомогою надійного фінансового прогнозування і ретельного планування на випадок непередбачених обставин, щоб стабілізувати фінанси у разі потреби.

Давайте розглянемо, які фінансові чинники повинен враховувати ваш бізнес до і після того, як ви почнете займатися оптом речей з Китаю.

Основні статті витрат на доставку з Китаю:

  • Транспортні витрати. Імпортери повинні оплатити товари, що відправляються в Україну літаком, кораблем або автотранспортом. Транспортні витрати можуть сильно коливатися в залежності від ціни палива або швидкості відвантаження. Також роль грає обсяг партії оптових поставок речей з Китаю.
  • Тарифи. Останнім часом податки на імпорт в залежності від типу товару стали змінювати частіше. Оскільки будь-які нові або підвищені тарифи повинні бути оплачені імпортером, більшість підприємців закладають більші витрати у фінансовому прогнозуванні бізнесу.
  • Зміна вартості товару. Вартість придбаного вами товару розраховується в день відвантаження, а не покупки. Якщо зміни обмінного курсу призвели до збільшення вартості, це може привести до підвищення вартості імпорту.
  • Митні збори. Імпортери повинні оплачувати будь-які митні збори, які виконуються під час їх відправлення. Вартість може перевищити $1000, і, якщо митні службовці виявлять якісь проблеми з доставкою або оформленням документів, це може привести до дорогих штрафів і затримок.
  • Помилки при доставці. Немає ніякої гарантії, що ваш вантаж прибуде без пошкоджених товарів або відсутніх предметів. Не завжди можливо довести, через кого виникли проблеми, тому багато імпортерів в кінцевому підсумку покривають збитки за свій рахунок.

import things2

  • Збори LCL. Якщо ваш вантаж займає менше повного завантаження контейнера, вам потрібно буде сплатити складування і обробку як у пункті відправлення, так і в пункті призначення. Залежно від кількості портів, через які проходить відвантаження, і від того, які види зборів оцінюють окремі склади, імпорт невеликої партії може фактично припускати більш високі додаткові витрати.
  • Плата за час очікування. У транспортних розв'язках та портах, де далекобійникам доводиться чекати у довгих чергах, щоб отримати вантаж, деякі водії стягують плату за час, який вони проводять в режимі очікування. У таких випадках плата за час очікування може навіть застосовуватися до авіаперевезень.
  • Перепакування. Якщо ви імпортуєте товари для перепродажу, їх потрібно упакувати відповідно до вимог міжнародного маркування. Перепакування пов'язане з низкою супутніх витрат, включаючи доставку, матеріали і робочу силу, які лягають на імпортера.
  • Аудит. Митниця має право перевіряти імпортні документи протягом 5 років після прибуття вантажу. Якщо діючі документи не можуть бути надані або виявлені помилки, імпортер піддається штрафам і обмеженням у подальших закупівлях речей з Китаю.

import things3

Приховані витрати

Імпорт є ризикованим бізнесом. Багато що може трапитися з вантажем в процесі доставки до пункту призначення. Товари можуть пошкодитися або повністю знищитися через непередбачені погодні умови на кораблі або застрягти в іноземному порту через несподівані затримки з відвантаженнями або зміною маршруту.

При оптовому продажі речей з Китаю існує багато ризиків, що ви втратите гроші. Імпортери можуть ретельно планувати ланцюжок поставок, але при цьому не враховують всі можливі перешкоди. Саме з цієї причини імпортери повинні мати вільний доступ до фінансування, щоб покрити всі приховані витрати, які можуть виникнути.

Тому для вас дуже важливо мати фінансові активи, які ви зможете використовувати в разі форс-мажорних ситуацій. Варто розуміти, що втрата коштів на одній партії товару ще не означає, що організація доставки з Китаю не вигідна. Якщо ви не хочете витрачати час і зайві гроші на невдалу доставку, доцільно скористатися послугами логістичної компанії з великим досвідом вирішення спірних питань.

Залишайте заявку на нашому сайті для отримання консультації та попереднього розрахунку з оптового постачання речей з Китаю.