9 червня 2020
1748
cargo-shipping
rating-stars Рейтинг 5
-->

Скорочення витрат на міжнародні поставки є одним з найбільш важливих факторів, що впливають на ваш прибуток. Значна стаття витрат — це вартість доставки вантажу з Китаю.

Не важливо, чи є ви власником невеликого бізнесу або великої компанії, вперше імпортуєте з Китаю або вже давно займаєтеся поставками. Управління доставкою та економія на фрахті безпосередньо впливають на прибуток вашого бізнесу.

Кожен долар, зекономлений на транспорті, призводить до постійного поліпшення фінансових показників. Переплата в логістиці означає, що ви не можете забезпечити постійну і економічно ефективну доставку своїм клієнтам. Розглянемо детальніше способи, як можна заощадити на фрахті з Китаю.

Планувати наперед

Організація доставки в останню хвилину завжди обійдеться дорожче. Якщо вам потрібна експрес-доставка з короткими термінами, швидше за все, ви заплатите ще додатково.

Плануючи заздалегідь, ви можете не тільки уникнути переплати, а й скористатися приємними знижками від перевізника. Планування наперед також дасть можливість організувати процедуру зберігання та подальшого збуту продукції.

Планування означає, що у вас буде достатньо часу, щоб вибрати відповідний спосіб перевезення, знайти хорошого експедитора і краще підготувати базу для зберігання і збуту продукції. Всі різні стратегії щодо економії витрат на доставку базуються саме на завчасному плануванні.

Обов'язково забронюйте свій вантаж на два тижні раніше ETD (очікувана дата відправки) при імпорті з Китаю.

Вплив національних свят

В цілому, в Китаї промисловість і логістика безперервно працюють цілий рік. При цьому, в країні є 2 національних свята, коли більшість людей йдуть у відпустку:

  • Китайський Новий рік
  • Національне свято

Тому на період даних святкувань краще не планувати організацію доставки. Або ж, як варіант, рекомендується виділити додатковий час і забронювати фрахт заздалегідь.

cargo shipping2

Знайти відповідний спосіб доставки

Є безліч способів доставки вантажів. Перевезення товарів морським шляхом, авіатранспортом, залізницею або вантажними автомобілями мають свої недоліки і переваги.

Для власників бізнесу, які не ознайомилися зі всіма способами транспортування і пов'язані з ними витрати, вибір типу доставки може стати складною операцією. Одна з найбільш поширених помилок — невідповідність типу товару і способу його доставки.

По морю або авіа?

Морська доставка переважно використовується для великих партій товару, які не надто критичні за часом. Найчастіше час доставки складає до 3-х місяців.

Авіаперевезення зазвичай використовуються для термінових перевезень, невеликих і легких вантажів. Перевезення таких товарів передбачає більш високу гарантію збереження при транспортуванні.

Збори за авіаперевезення часто найдорожчі. Однак в деяких випадках виходить, що додаткові витрати на авіа дозволять вам заощадити велику кількість грошей в надзвичайних ситуаціях.

FCL або LCL?

Як правило, логісти рекомендують перевезення FCL (повне завантаження контейнера), якщо вам дозволяє обсяг партії. При LCL доставці (часткове завантаження контейнера) плата стягується в більшому розмірі, ніж FCL в ціні за одиницю. Це пояснюється тим, що робоче навантаження при LCL вище.

Крім того, вибираючи FCL можна уникнути прихованих зборів в міжнародній доставці. Для LCL завантаження існує багато індивідуальних пунктів в договорі, які є змінними в залежності від типу вантажу.

cargo shipping3

Знайти логістичну компанію

Найоптимальніший варіант для безпечної доставки з Китаю — це знайти логістичну компанію, яка управлятиме вашими вантажоперевезеннями. Співпрацюючи з професійними експедиторами, ви зможете заощадити не тільки кошти на доставку, а й власний час.

Компанія Fialan, завдяки наявності окремого офісу в Китаї має можливість вирішувати всі питання по доставці і контролювати процес відвантаження та перевірку якості товару на місці.

Крім того, Fialan надає як комплексну доставку вантажу з Китаю «під ключ», так і окремі послуги:

  • Перевірка постачальників в Китаї
  • Контроль якості продукції
  • Повне юридичне оформлення угоди
  • Своєчасний звіт по доставці
Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Працюючи з Fialan, ви зможете спростити завдання по організації бізнесу з Китаєм. Залишайте заявку на сайті і отримаєте повну консультацію з усіх питань.