20 грудня 2019
1329
rating-stars Рейтинг 5
-->

Відвідування КНР українцями у більшості випадків вимагає отримання дозволу на право в'їзду на територію країни. Це породжує безліч питань, головне з яких: як відкрити візу в Китай?

Процес оформлення визначається метою візиту і терміном перебування. Генконсульства видають 16 видів дозвільної документації, кожен з яких вимагає дотримання індивідуального переліку умов.

Як оформити візу в Китай: 5 основних кроків

Всі, хто вирішує проблему, як отримати візу в Китай повинні знати, що законодавство допускає самостійне оформлення дозвільних в'їзд документів. Для цього необхідно дотримуватися наступного алгоритму:

  • визначити вид візи, що вас цікавить (туристична, робоча, студентська, транзитна, гостьова або інша)
  • зібрати необхідний пакет документів, включаючи довідки, запрошення і дозвіл
  • правильно заповнити анкету-заявку
  • зробити фото відповідно до вимог китайської сторони
  • направити пакет документів до Консульського відділу

Візи в Китай для українців можна оформити тільки у Києві в Посольстві КНР. Документи приймаються 3 дні в тиждень з 9 до 11:30 годин.

Всім гостям, які приїжджають в цю країну з правом одноразового перетину кордону, дозволяється перебувати на території КНР 30 днів. Детальніше про в'їзд в Китай без візи читайте тут.

Документи для отримання китайської візи

Основний перелік документів, необхідних для оформлення дозволу на в'їзд, включає в себе:

  • закордонний паспорт з періодом дії не менше 6 місяців з моменту подачі;
  • ксерокопію сторінок паспорту України з особистими відомостями і фото;
  • правильно заповнену заявку-анкету;
  • фото 1 шт. 3х4 або 3,5х4,5 см.

У кожному конкретному випадку відповідь на питання як отримати китайську візу передбачає надання своїх паперів. Для туристичної візи — підтвердження броні готелю і запрошення туроператора, для робочої необхідно запрошення роботодавця, а студентська потребує оригіналу довідки про вступ до вузу КНР.

При оформленні дозволу на в'їзд в Китай потрібно ретельно перевірити правильність заповнення документів, в іншому випадку вони не підлягають розгляду та будуть вислані назад.

Якщо отримання китайської візи необхідно вам для пошуку постачальників, відвідування виставок, проведення переговорів з потенційними виробниками і фабриками, то відмінним варіантом буде послуга від Fialan: бізнес тур в Китай. Зателефонуйте нам, щоб дізнатися подробиці і вартість поїздки.