17 березня 2020
1302
rating-stars Рейтинг 5
-->

Упаковка є важливою складовою будь-якої доставки з Китаю. Цілісність вантажу напряму  залежить від того, як його упаковують.

Зазвичай, великі компанії, що здійснюють доставку товарів, використовують піддони для зберігання та транспортування. Піддони виготовлені таким чином, щоб не допустити пошкодження товару всередині, коли на нього завантажуються інші товари. Піддони широко використовуються практично на кожному складі, вантажівках і вантажних суднах.

При порівнянні з непалетизованою доставкою вантажних партій, доставка з використанням піддонів дорожча.

Однак їх економічна ефективність варта того. Перевіз вантажу на піддонах знижує ризики псування продукції. При цьому, серед їх різновидів є свої нюанси.

Дерев'яні піддони

Переваги

Одна з головних причин, за якою бізнес обирає дерев'яний тип піддону — відносно дешева вартість. Це ідеально підходить для тих, хто купує продукцію під обмежений бюджет.

Піддони з дерева також легко ремонтуються, що представляє собою ще один спосіб заощадити гроші, якщо ви оберете цей варіант. Суть ремонту полягає у видаленні і заміні зламаних дерев'яних дощок, а не всього піддону.

Крім того, деревину легко переробляти на папір і мульчу, а також виготовляти піддони з уже перероблених матеріалів. Міцна деревина дозволяє надійно витримувати вантаж.

Недоліки

Є також деякі недоліки, про які ви повинні знати. Одна з проблем полягає в тому, що деревина — натуральний продукт. Вона може швидко деформуватися, слабшати або розшаровуватися. Таким чином, хоча ви можете заощадити гроші на закупівлю дерев’яних піддонів, в кінцевому підсумку витрачаєте більше через їх постійні заміни на нові.

Крім того, дерев'яні піддони надзвичайно важко чистити. Бактерії і гриби легко розвиваються у вологому середовищі. Саме тому згідно з нормами міжнародних перевезень деревина повинна бути оброблена. Оскільки може містити інвазійні види комах або хвороби рослин.

Пластикові піддони

Переваги

Пластикові піддони також мають ряд переваг у логістиці.

Одна з кращих переваг пластика в тому, що він прослужить довше — не менше 10 років. Це дозволить вам заощадити в довгостроковій перспективі. Ще одна вагома перевага — пластик приблизно на 30% легший за деревину. Крім згаданих моментів, варто також зазначити, що з пластиком безпечно працювати.

Пластик також стійкий до хімічних речовин, таких як луги і кислоти, тому їх легко чистити. Для видалення бактерій пластикові піддони можна піддавати хімічній дезінфекції, паровій або гарячій промивці.

Недоліки

Пластик дорожче, ніж дерево, і, отже, витрати на можуть бути значними в залежності від обсягу партії.

Крім того, пластик складно ремонтувати. Якщо він зламається або трісне, його доведеться розтопити і сформувати знову. Це тривалий і неефективний процес, тому дешевше буде купити нові.

Пластик не має такої сили тертя, як дерево. Відповідно, товар може легко зісковзнути або впасти з піддону. Крім того, ви повинні бути впевнені, що купуєте якісний пластик, в іншому випадку піддон може бути занадто слабким і не витримати вантаж.

При виборі правильного матеріалу для логістичних та транспортних потреб, немає правильного чи неправильного рішення. Все залежить безпосередньо від особистих потреб клієнта, а також типу вантажу, що перевозиться.