8 вересня 2021
1280
rating-stars Рейтинг 5
-->

Бізнес з Китаєм - один з найбільш затребуваних і прибуткових напрямів в торгівлі. Завдяки змінам в промисловій і соціальній політиці, ця країна стала справжньою "світовою фабрикою".

Нові технології та сучасне обладнання дозволяють випускати товари на рівні міжнародних стандартів, але набагато дешевше, ніж в Європі або Америці. А недорога доставка морем з Китаю робить собівартість таких товарів нижче, ніж навіть вироблених в Україні.

Але у початківців, які тільки починають налагоджувати бізнес з Китаєм, виникає ряд специфічних проблем, серед яких дві залишаються найважливішими:

  • Як вибрати серед представленого різноманіття найбільш прибутковий товар;
  • Як знайти надійного постачальника (виробника або трейдера).

Можна назвати й інші, не менш важливі, перешкоди (незнання мови, відмінності в митних правилах, в розумінні різних пунктів контракту і так далі).

Крім доставки морем, практикується доставка вантажів з Китаю зд транспортом (особливо з північних або центральних районів). А в ряді випадків вигідніше буде авіадоставка з Китаю в Україну. Вибрати правильний варіант допоможе відділ логістики.

Як вибрати товар, який добре продається

На перший погляд, вибрати товар легко: треба походити по ринку (або посидіти в інтернеті), подивитися ціни на той чи інший товар, (наприклад, оцінити мобільні аксесуари оптом з Китаю), а потім знайти аналогічний на китайських сайтах. Порівняти маржу (різниця між вхідною і вихідною ціною повинна бути не менше 50%), додати вартість перевезення (5-10 доларів США за кілограм) і зробити замовлення!

Насправді кожен, хто займався бізнесом, знає, що все не так просто. Закуповувати потрібно тільки той товар, який знаєш. Якщо ви ніколи не мали справу з автомобілями, то привозити аксесуари для авто з Китаю не варто.

Також, починаючи бізнес з Китаєм з України, не знаючи мови і особливостей менталітету і побуту країни, можна помилитися буквально на порожньому місці - наприклад, відправити термінове замовлення під час святкування традиційного Нового року. .

Які ж товарні групи користуються попитом? Спробуємо перерахувати основні на сьогодні. Але не варто забувати, що ситуація швидко змінюється. Високоприбуткові і популярні колись "спіннери" сьогодні все ще лежать мертвим вантажем на складах.

Отже, найбільш популярні на сьогодні галузі торгівлі:

Взуття з Китаю

Якщо спочатку виробники спеціалізувалися на дешевих підробках під відомі бренди, то сьогодні брендове взуття з Китаю (стильні кольорові кеди і кросівки) під маркою Made in China стало серйозним конкурентом відомим будинкам моди Європи та Америки. Та й перевозити такий товар простіше. Тому взуття з Китаю оптом залишається на першому місці по затребуваності і популярності.

Одяг

З одягом складається подібна ситуація. Брендовий одяг з Китаю довговічний і якісний, але щоб бізнес був прибутковим, замовляти одяг оптом з Китаю потрібно тільки з документами, у перевіреного і надійного виробника або посередника, який зможе простежити за якістю товару, що відправляється (відповідний матеріал, рівний колір, акуратні рядки і зрізи , наявність ярликів, якісна фурнітура). Бажано, закуповуючи одяг з Китаю оптом від виробника, доручити перевірку якості товару на місці, перед відправкою, скориставшись послугами компанії-посередника. Також при замовленні потрібно враховувати розбіжність розмірної сітки в наших країнах.

Електроніка

Електронні гаджети всіх типів стали основним предметом експорту з Піднебесної. Практично всі виробничі потужності Apple розміщені саме тут. Тому електроніка з Китаю стає однією з головних тем у підприємців-початківців. Але користуються попитом і заслуженим авторитетом і місцеві виробники. Популярність таких брендів, як Maizu і Xuawei, зростає з року в рік. Доставка електроніки оптом з Китаю настільки прибуткова, що дозволяє використовувати для перевезення не тільки морський, але і авіатранспорт. Але про це трохи пізніше.

Годинники

Якщо раніше "виробником найкращих годин" вважалася Швейцарія, то сьогодні, в століття електроніки, популярність у користувачів придбали "розумні" годинник з Китаю. Величезна кількість функцій, включаючи будильник і крокомір, зв'язок зі смартфоном, можливість переглядати повідомлення - все це знову повертає наручні смарт годинники з Китаю в затребуваний аксесуар серед молоді. Перевозити годинники з Китаю можна будь-яким видом транспорту - вони не відносяться до швидкопсувних продуктів.

tovar iz kitaya3

Як знайти постачальників і організувати доставку

Шукати постачальників на оптові партії можна:

  • відвідуючи торгово-промислові виставки;
  • проводячи бізнес-тури на ринки і по фабрикам;
  • самостійно розшукуючи виробників в Інтернеті;
  • звертаючись в спеціалізовані компанії.

Кожен з цих способів має свої особливості, переваги і недоліки.

Виставки та відвідування фабрик

Крім всесвітньо відомої Кантонської ярмарки, існують десятки інших галузевих в Гуанчжоу, Іу, Ябалоу, Фошань і інших містах. Кожна з них має свою спеціалізацію. Тут можна укласти договір про дешеву доставку експрес вантажів з Китаю в Україну. Але для цього потрібно або знати мову і звичаї країни, або скористатися послугами досвідченого перекладача.

Самостійний пошук в інтернеті

Цей метод не дасть вам результату, якщо ви не володієте мовою. Так як найвигідніші ціни все ж пропонуються всередині країни. Такий пошук виправданий, якщо потрібні невеликі партії товару, для проби. Але для пошуку великих постачальників він не підходить.

Спеціалізовані компанії

Такі компанії є і в Китаї, і в Україні. Вони запропонують комплекс послуг, включаючи логістичні та інспекційні (перевірка постачальника на благонадійність, розмитнення товарів з Китаю в Україну). Допомога посередника обійдеться близько 10% від вартості партії. Але зате знімається безліч проблем, неминучих в міжнародній торгівлі.

Ми готові надати допомогу великим і дрібним підприємцям в організації прибуткової торгівлі будь-якими товарами.