14 червня 2021
849
rating-stars Рейтинг 5
-->

Дивовижно, але Китай займає провідне місце серед усіх країн з виробництва та експорту промислової продукції.

При тому, що необхідної сировини для організації промислової діяльності немає взагалі. Також, як і немає масштабних територій для втілення бізнес - ідей. Співпраця з китайськими виробниками вважається прибутковим заходом навіть для компаній із світовим ім’ям.

Головні галузі

Практично всі галузі промисловості функціонують в Піднебесній на повну силу. Кожна виконує свою роботу, а в співдружності вони вивели на світовий ринок багато китайських товарів.

  1. Хімічна промисловість

Особливу увагу приділяють виробництву пластмаси, синтетичних волокон і органічних добрив. Проводиться робота над залученням іноземних корпорацій. Конкретно ця сфера направлена на розширення внутрішнього ринку.

  1. Оброблююча промисловість

Дві найактивніші галузі - металургія та нафтопереробка. Постачанням продукції ці заводи займаються в посиленому режимі, тому що оброблююча галузь - вигідний бізнес.

  1. Легка промисловість

Фабричне виробництво в Китаї вийшло на рівень європейского. Якість товару, який випускається, на висоті. Текстильна і харчова галузі лідирують. З реалізації одягу з бавовни Піднебесна взагалі лідер в усьому світі. Але тут потрібно враховувати, що виробництво підробки та поставки контрабанди не є рідкістю.

promyshl2

  1. Машинобудівництво

В Китаї є власна суднобудівна база. Великі сили направлені на виробництво авіатранспорту для космосу, автомобілей, верстатів для заводів. Доставка обладнання з Китаю займає важливе місце в просуванні китайської продукції.

  1. Важка промисловість

Найбільш популярний напрямок - верстатобудівництво, важке транспортне будівництво. Поставка обладнання по всьому світу здійснюється напряму з Китаю. Ціни на продукцію набагато нижче, ніж виробляти самостійно. Вантажі зі зброєю, яка випускається, також затребувані в країнах ближнього і далекого зарубіжжя. Поставки будівельних матеріалів в магазини по всьому світові здійснюється з КНР.

Промисловість Китаю постійно розвивається, шукає способи покращення кожної галузі. Дешева робоча сила і необхідність втриматись на робочому місці призводять до високої продуктивності. Саме тому товар, який виробляється і вивозять за межі країни.