19 лютого 2022
961
rating-stars Рейтинг 5
-->

Визначившись із продуктом, вам необхідно знайти відповідного виробника, і Китай може стати місцем, яке задовольнить ваші потреби.

Ви витратили годинник на вивчення продукту в пошуках свого власного ніші, однак вам ще доведеться знайти постачальника для вашого продукту. Китай — це та країна, яка ідеально підходить для задоволення ваших потреб у постачанні продукції.

Китай розглядається як глобальний виробничий центр, і в цьому є сенс купувати товари за низькими цінами і перепродувати їх за вищими цінами. Китай це дозволяє завдяки кільком ключовим факторам:

  • Створена виробнича інфраструктура, що забезпечує масове виробництво та економію за рахунок масштабу;
  • Нижча заробітна плата (яка зазвичай є найбільшою статтею видатків для бізнесу);
  • Великий асортимент матеріалів.

Ви, мабуть, можете бачити доларові купюри, що літають — так що давайте продовжимо і почнемо їх ловити.

Як знайти постачальників у Китаї

Пошук відповідного партнера в Китаї важливий, тому що він може створити або зруйнувати початок вашого бізнесу. Наявність надійного контрагента гарантує, що ваш продукт буде найвищої якості, що зменшить кількість скарг клієнтів, які можуть спричинити потенційні втрати для бізнесу у вигляді відшкодування або репутації бренду.

Таким чином, вибір не такий простий, як робити покупки в Інтернеті, проте настійно рекомендується мати хорошу стратегію, глибокі знання процесів та безліч досліджень, щоб підтвердити своє рішення.

Перевірте онлайн-каталоги

Alibaba

є найбільшим і найчастіше використовуваним торговим майданчиком для пошуку постачальників в Китаї. Більшість їх списків складаються безпосередньо виробниками, що дозволяє вам прямо говорити з ними про будь-які вимоги або стандартні очікування вашого продукту. Незважаючи на те, що можуть бути проблеми зі спілкуванням, важливо бути ясним, прямим та поважним при повідомленні ваших запитів. Ось кілька порад, як знайти того, хто вам потрібен на Alibaba:

postavsh03

Чи є вони надійними?

Мета Alibaba — створити безпечне та зручне середовище для покупців. Щоб полегшити це, вони створили профілі, доступні поруч із продуктами, які перевірені Alibaba — це дає вам найкраще уявлення про те, чи надійні виробники та чи безпечні вони.

Інший такий метод, який використовує Alibaba, – Alibaba Trade Assurance.

Alibaba Trade Assurance – це безкоштовна програма, яка захищає клієнтів доти, доки товар не буде доставлений та не виправдає ваших очікувань. Якщо ваш продукт відповідає вимогам, Alibaba гарантує повернення ваших грошей, і навіть врегулює будь-які суперечки від вашого імені. Alibaba Trade Assurance також запустила систему кредитного рейтингу, яка мотивує забезпечувати своєчасне виробництво та доставку.

Спілкуйтеся з людьми, які робили це раніше

. Рекомендації з вуст в уста - найпростіший і найбезпечніший спосіб отримання надійних результатів. Ці реферали є захисниками через послуги, які вони отримали, і ви, ймовірно, отримаєте такий самий досвід. Тому завжди корисно запитувати у вашої мережі будь-які рекомендації постачальників, які у них можуть бути від Alibaba, які вони раніше використовували, щоб дозволити вам наслідувати їхній приклад.

Якщо ви безуспішно вийшли за межі своєї мережі, є інші відмінні можливості рефералів, включаючи приватні групи в соціальних мережах, таких як Facebook, LinkedIn і онлайн-форуми. Це чудова альтернатива, оскільки існують сотні груп зі схожими бізнес-потребами, які самі працювали з постачальником аналогічних продуктів від Alibaba.

postavsh01

Відвідайте виставки та вебінари.

Як і слід було очікувати, в Китаї проводиться безліч торгових ярмарків, як малих, так і великих, проте ми докладно розглянемо найбільший торговий ярмарок, який проводиться в Китаї, який створив всесвітню репутацію, об'єднуючи покупців та продавців з усього світу.

Поїздка на Кантонський ярмарок (Китайський ярмарок імпорту та експорту)

Кантонський ярмарок проводиться двічі на рік у Гуанчжоу, Китай, у квітні та жовтні. Починаючи з 63 років тому і до свого 126-го заходу, ярмарок збирає близько 26 000 експонентів та понад 200 000 покупців із 210 країн! Широкий діапазон категорій дасть вам повніше уявлення про ринок, а також останні тенденції, які ви, можливо, захочете додати в свою лінійку продуктів. Оскільки Кантонський ярмарок призначений переважно для міжнародних покупців, основна увага приділяється забезпеченню багатомовної підтримки для відвідувачів із різних країн.

В умовах глобальної пандемії 2020 року, яка зупинила глобальну торгівлю та подорожі, 127-й Кантонський ярмарок повинен був продовжуватися і проходив віртуально з 15 по 24 червня. Це відкрило новий шлях для міжнародної торгівлі: 26 000 експонентів демонструють свою продукцію та ведуть віртуальні переговори з покупцями.

Ви склали список - що далі?

Ви провели дослідження, вибрали короткий список вашого продукту, але що далі? Нижче наведено кілька міркувань, які слід обговорити з вибраними вами постачальниками, щоб дізнатися, чи можуть вони задовольнити ваші бізнес-вимоги.

Запит зразків

Відбір спроб є надзвичайно важливою частиною процесу після того, як ви провели аналіз усіх пропозицій. Продукти можуть добре виглядати на зображеннях або на виставкових стендах на торгових виставках, проте відбір зразків також дає вам ширше уявлення про здатність китайської сторони забезпечити прийнятну якість, дизайн та функціональність вашого продукту до прийняття великих зобов'язань щодо масового виробництва.

Дорогий урок, отриманий від Дона Робертсона, засновника stax.com.au, який заявив на останньому Alibaba Digital Day 2020, що велика кількість баскетбольних светрів, які він замовив без проб, довелося утилізувати через погану якість продукту. якісний. Це чудовий приклад важливості відбору проб вашої продукції перед масовим виробництвом, а також пошуку постачальників у рамках згаданої вище програми Alibaba Trade Assurance.

Дізнатися терміни виготовлення

Терміни виготовлення зазвичай залежить від можливостей фабрики. Це важливий фактор, який слід враховувати, оскільки він дає вам найкраще уявлення про терміни виконання вашої продукції, дозволяючи планувати управління ланцюжком постачання з урахуванням обсягу виробництва вашого потенційного партнера. Працюючи рука об руку із запитом зразків, ви також отримаєте уявлення про інші важливі фактори, такі як спілкування, час доставки та якість продукції.

postavsh05

Мінімальний обсяг замовлення

Мінімальний обсяг замовлення (MOQ) стосується мінімальних вимог до замовлення від постачальника. Часто помилково прийнята за тверду цифру, надану постачальником, це оборотна сума, яка залежить від думки перших осіб фабрики і за базовим розумінням ефекту масштабу, зменшення мінімальної кількості замовлення призведе до збільшення виробничих витрат. Тому важливо розрахувати оптимальну кількість запасів, необхідних у будь-який час, щоб уникнути надлишкових запасів, які негативно впливають на прибутковість.

Як зафіксувати домовленості

Пошук виробника не такий складний, як пошук авторизованого та надійного виробника з безпечним товаром та документами, що дозволяють їх вивіз.

Після перевірки документів експертом Fialan ми рекомендуємо підписати всередині китайський контракт із виробником.

В результаті Ви отримуєте:

оформлення угоди згідно з нормами китайського законодавства, що дозволить зафіксувати зобов'язання, а саме:

  • умови оплати,
  • терміни виготовлення,
  • характеристики товару,
  • гарантії на товар,
  • упаковка та відвантаження
  • зобов'язання за документами та витрати, пов'язані з ними.

Цей документ буде єдиним законним важелем впливу на постачальника, а отже – єдиною гарантією безпеки для Вас, що умови та ціни залишаться незмінними, та можливістю врегулювати проблеми зі шлюбом у Китаї.

Як проводити розрахунки

Оплата здійснюється через SWIFT – перекази завдяки різним платіжним системам, таким як Western Union та ін.

Як доставити вантаж з Китаю?

Експерти Fialan розрахують ваш проект або задум будь-якого масштабу та складності.

Ми робимо це вже понад 18 років.

Звертайтесь за телефоном +38 (044) 290-76-11

 

 

Автор статті: Юрганов Микита
менеджер проектів компанії Fialan