18 травня 2020
1574
air-cargo
rating-stars Рейтинг 5
-->

Найшвидший і надійний спосіб доставки товарів з Китаю — авіаперевезення. Ми підготували огляд про те, як авіаперевезення будуть розвиватися в майбутньому.

За останні кілька десятиліть світова індустрія вантажних авіаперевезень значно змінилася. З ростом глобалізації світові виробничі сектори розширилися і змістилися в різні регіони через наявність дешевої робочої сили та інших переваг.

Крім того, з'явилися інноваційні концепції логістики та ланцюжки поставок, засновані на низьких витратах на паливо, а також на трудовитратах, тенденціях в області своєчасного виробництва і кінцевого пункту збірки. Спостерігається зростання попиту на оперативну доставку і підвищений контроль за станом товару.

Успіх будь-якої компанії повітряного вантажоперевізника залежить від таких важливих факторів, як ефективне транспортування, надійність і точність. Управління запасами і задоволення потреб клієнтів також грає важливу роль в бізнесі будь-якого відправника вантажу. Щоб задовольнити зростаючий попит на авіаційні вантажі, багато авіакомпаній надають замовляють у авіазаводів велику кількість нових вантажних літаків. Також стає затребуваною послуга переобладнання пасажирських літаків у вантажні.

За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), галузь вантажних авіаперевезень грає життєво важливу роль в загальному обсязі вантажних перевезень. На неї припадає 35% частки у виручці всієї галузі вантажних перевезень в 2018 фінансовому році. Комерційні авіакомпанії перевезли близько 53,9 млн. метричних тон вантажів в 2018 фінансовому році і понад 52 млн. метричних тон в 2019 фінансовому році, що свідчить про зростаючий попит на авіаперевезення.

За даними компанії Boeing, очікується, що протягом наступного десятиліття обсяг авіаперевезень подвоїться, і за той же період парк повітряних вантажних перевезень зросте більш ніж на 70%. Airbus, французький авіабудівний гігант, також відзначив значний попит з боку своїх клієнтів на доставку вантажів у великих кількостях.

Прогноз динаміки зростання вантажоперевезень протягом наступних двох десятиліть

aircargo

У глобальному сценарії галузь вантажних авіаперевезень переживає значне зростання в нинішні роки, і в 2017 фінансовому році в секторі спостерігався найвищий попит з 2010 року.

Така тенденція пояснюється зростаючим попитом на транспортування інженерного і виробничого обладнання, побутової електроніки, фармацевтичних та медичних товарів, а також товарів для роздрібної торгівлі. Майже 90% товарів, що підпадають під ці категорії, відправляються повітряним транспортом по всьому світу.

Попит на авіаперевезення по регіонах

Азіатсько-Тихоокеанський регіон є домінуючим регіоном в галузі: Китай є найбільшою країною-перевізником вантажів, за яким слідують країни Південно-Східної Азії. Авіакомпанії Азіатсько-Тихоокеанського регіону продемонстрували зростання вантажоперевезень на 1,3% в 2019 році, що дозволило регіону досягти 37% частки в глобальних авіаперевезеннях.

Авіакомпанії, що базуються в Африці, продемонстрували зростання обсягу попиту на 24,8% в 2019 році, тоді як зростання пропускної спроможності склало 9,9% в рік, що робить цей регіон найбільш швидкозростаючим у світі. Так само близькосхідні перевізники отримали імпульс у доставці вантажів. Річний попит на авіаперевезення в країнах Близького Сходу в 2019 році виріс до 8,1%, а пропускна здатність зросла на 2,6%.

Європейські авіаперевізники отримали велику вигоду завдяки значному попиту з боку внутрішніх і міжнародних торгових замовлень європейських виробників. У зв'язку зі збільшенням обсягу торгівлі авіакомпанії по всій Європі продемонстрували значне зростання як відносно обсягів вантажів, так і пропускної здатності.

З іншого боку, в Північній і Південній Америці в 2019 спостерігалось значне зростання: обсяги вантажоперевезень досягли 13,6%, а пропускна здатність — 4,7%. Зростання ВВП США і оцінка долара США надали позитивний вплив на ринок авіаперевезень в регіоні Північної Америки. Аналогічно, відновлення і розширення економіки Бразилії допомогли американському бізнесу вантажних авіаперевезень отримати прибуток.

Висновок

Передбачається, що протягом наступного десятиліття попит на авіаційні вантажі зросте, що пояснюється збільшенням інтенсивності міжнародних перевезень товарів і зростанням міжнародної торгівлі через електронну торгівлю.

Постійна увага до своєчасної доставки продукції по всьому світу призводить до того, що вантажні перевізники набувають все більшу кількість літаків, що, як очікується, буде сприяти зростанню авіавантажної галузі в усьому світі. Очікується, що зростання в країнах з економікою, що розвивається буде стрімким в найближчі роки, тоді як в розвинених країнах темпи зростання дещо сповільняться.

Збільшення кількості аеропортів по всьому світу дозволить світовій галузі вантажних авіаперевезень в найближчі роки збільшити обсяги перевезених вантажів, що сприятиме подальшому зростанню учасників ринку з точки зору як перевезених вантажів, так і доходів.