21 березня 2020
24557
maski-is-kitaya
rating-stars Рейтинг 5
-->

З початком епідемії коронавірусу в світі різко зріс попит на продукти першої необхідності — медичні препарати, засоби особистої гігієни та продукти харчування.

Україна не стала винятком. З введенням карантину в середині березня, в країні почав спостерігатися дефіцит засобів особистого захисту: стерильних масок, антисептиків і рукавичок. З поширенням коронавірусу нашій країні, на полицях аптек відразу стало менше такої продукції. Якщо вони і з'являються в аптеках, то часто лише вранці та їх відразу великою кількістю розкуповують відвідувачі.

Попит на дану продукцію буде зростати в залежності від того, наскільки продовжать карантинний і пост карантинний період.

Навіть незважаючи на те, що в Китаї — епіцентрі епідемії, карантин вже зводиться нанівець, тренд на носіння масок для обличчя в громадських місцях збережеться на тривалий час.

maski iz kitaya7 min

Виробництво масок для обличчя

Разом з тим, виробництво масок для обличчя для українського бізнесу може стати вигідною нішею в умовах, що склалися. Ціни на маски на сьогодні є найрізноманітніші — в залежності від матеріалу, що використовують.

На сьогодні можна легко вийти в плюс, придбавши обладнання для виробництва масок і розвивати бізнес самостійно.

Залежно від комплектації виробнича потужність такого цеху становитиме від 50 до 150 масок в хвилину. Лінія складається з двох і більше блоків в залежності від продуктивності.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Розрахунок рентабельності виробництва масок

Продажна вартість масок зараз в Україні оптом 5-10,5 грн/штука, собівартість матеріалів на виготовлення 1 маски близько 1,00 грн. Візьмемо середню ціну в 7 грн за одиницю. Устаткування в середньому може виробляти 120 масок за 1 хвилину. Якщо працювати в 2 зміни по 8 годин, враховуючи, що виробниче час у нас 16 годин на добу. Отримуємо виробничу потужність 115 тис. Шт. масок на добу. Прибуток з однієї маски 6 грн.

Разом, 690 тис. грн/добу «брудними». Припустимо, що 3 тижні після поставки і до початку спаду попиту — 690 тис. * 21 день = 14,5 млн грн. За сьогоднішнім курсом (28) отримуємо $518 тис.

Витрати: амортизація обладнання, фонд оплати праці, оренда приміщення

Разом чистий прибуток за один місяць складе $508 тис.

Спрогнозуємо ситуацію, що з 1 травня відрегулює ситуація і цінник впаде до 3-4 грн на опті. У будь-якому випадку, ще за 3 місяці ви отримаєте $ 700 тис. чистими.

maski proizvodstvomaski proizvodstvomaski proizvodstvomaski proizvodstvomaski proizvodstvo

maski proizvodstvo5

Перший блок формує саму маску, інші потрібні для кріплення резинок. Оскільки продуктивність блоку припаювання дещо менша, ніж основного обладнання, таких машин потрібно декілька.

Сам виробничий блок важить приблизно 350 кг і за обсягом в упакованому вигляді складає приблизно 5 м3. Логістичний ланцюжок з доставки обладнання для масок з Китаю вже працює в штатному режимі.

Фабрика, яку ми перевіряли, за лютий-березень експортувала в країни Європи понад 200 комплектів даного обладнання.

Експерти компанії Fialan зробили прорахунок на доставку і закупівлю обладнання для виробництва медичних масок. Прогнозована окупність даного проекту, в нинішніх умовах, від 1 місяця.

Залишайте заявку, щоб експерти компанії Fialan здійснили розрахунок вартості під ключ.