23 січня 2020
1475
rating-stars Рейтинг 5
-->

Мультимодальні вантажоперевезення — це метод доставки посилки, який передбачає використання декількох типів транспорту, наприклад, морського і автомобільного.

Основна особливість і плюс такого типу доставки вантажів полягає у тому, що контролюється вона тільки однією логістичною компанією. Саме вона відповідає за вантаж.

Логістична компанія контролює всі етапи доставки:

  • Упаковку товару
  • Оформлення товарно-транспортної накладної
  • Вивантаження товару на складі одержувача

Ще одна перевага мультимодальних перевезень полягає в тому, що логістична компанія також відповідає за оформлення всіх документів, які супроводжують вантаж (дозвільні та товаросупровідні). Наприклад, за факт проходження товару на митниці, навіть якщо вантаж перетинає відразу декілька країн.

Інші переваги

Мультимодальні вантажоперевезення дозволяють вибирати найбільш оптимальні маршрути, при яких витрати на транспортування знижуються разом з термінами. Серед інших переваг використання мультимодальних міжнародних перевезень можна виділити:

  1. Значне зниження витрат. Робота тільки з однією логістичною компанією обійдеться вам набагато нижче, ніж співпраця одночасно з декількома різними перевізниками
  2. Зниження термінів доставки. Використовуючи кілька варіантів доставки, можна значно скоротити час прибуття вантажу
  3. Просте оформлення. Вам доведеться заключити договір лише з однією логістичною компанією
  4. Безпека вантажу. На кожному етапі доставки за збереження вантажу і його відстеження також відповідає одна логістична компанія, а не кілька різних організацій. Наприклад, якщо вантаж буде втрачено, сильно збільшаться терміни його доставки, вам не доведеться довго з'ясувати причини, і дізнаватися, з ким потрібно розбиратися.
  5. Доставка вантажу в будь-яку точку світу. В незалежності від відстані та регіону країни. Це також обумовлено використанням різних транспортних засобів.

Найбільш оптимальний варіант міжнародних мультимодальних перевезень — транспортування посилок в спеціальних контейнерах, які створені як раз для такого виду вантажоперевезень. Вони також забезпечують максимально швидкі терміни доставки.

photo 1578575437130 527eed3abbec

Заощаджуючи час і кошти

Мультимодальні перевезення так само мають і негативні сторони. У мультимодальних вантажоперевезень є лише один мінус — всі вищезазначені переваги будуть напряму залежати від професійності та досвіду транспортної компанії.

Мультимодальні контейнерні перевезення передбачають знання про всі тонкощі і деталі роботи кожної транспортної компанії, яка присутня на ринку. Особливо гостро це питання стоїть з перевезенням важких, але малогабаритних і швидкопсувних вантажів. Найменша неточність і проблема з боку перевізника у такому випадку призведе до величезних збитків. Тому, доцільніше співпрацювати із професійною логістичною компанією.

Співпрацюючи з компанією Fialan по мультимодальним доставкам, ви зможете заощадити свій час, нерви і гроші. Завдяки багаторічному досвіду в сфері ЗЕД та наявності штату професійних співробітників, Fialan може легко нівелювати будь-які позаштатні ситуації, які зустрічаються у ланцюзі міжнародних поставок. Знявши з себе більшу частину головного болю від поточних логістичних операцій, ви можете бути впевненими не тільки у тому, що складнощів з документами не буде, але і що отримаєте саме той товар, який замовляли.

Залишайте заявку на нашому сайті для того, щоб отримати повну консультацію з мультимодальних вантажоперевезень.