4 серпня 2021
1424
rating-stars Рейтинг 5
-->

Бізнесмени, які займаються закупівлею і транспортуванням товарів з Піднебесної знають, що залучати тільки один вид транспорту накладно.

Мультимодальні перевезення з Китаю багато в чому вирішують цю проблему. Але в яких випадках їх використання доцільно?

Що це таке

Найпростішими словами -це доставка продукції різним видом транспорту, але  об'єднана одним договором. Це може бути поєднання жд, автомобільного, морського і авіа транспорту. Замовник самостійно або за домовленістю з транспортною компанією організовує доставку в потрібну країну.

Різниця між мультимодальними та інтермодальними перевезеннями в тому, що в першому варіанті доставка організовується однією фірмою, а в другому - покупець домовляється з декількома транспортними компаніями. Мультимодальні перевезення з Китаю в Україну передбачають покладання відповідальності на конкретну організацію при транспортуванні.

Особливості

На етапі трансферу виконавець виконує конкретні функції. Це пошук перевірених перевізників, укладання детального договору, складання і перевірка супровідної документації, оренда терміналу і не тільки. Клієнт в свою чергу зобов'язаний надати правдиву інформацію про наповнення контейнерів і бути готовим до незалежної експертизи.

Організатор мультимодальних перевезень:

зобов'язується організувати доставку вчасно в первісному вигляді;

припиняє шлях в разі непередбачених ситуацій, коли товару загрожує небезпека;

надає інформацію про всіх додаткових контрагентів, що беруть участь в вантажоперевезенні

У разі доставки, що триває більше 3 місяців, вантаж вважається втраченим, а компанія-перевізник відшкодовує збитки.

multymod2

Необхідність у використанні

У більшості випадків використовують один вид транспорту. Мультимодальні перевезення негабаритних вантажів не так затребувані, як для великих обсягів товарів. Що саме буде транспортуватися - неважливо. Головне, щоб вантаж був доставлений зі строго визначеними термінами. Серед компаній, які ведуть міжнародну торгівлю, це єдиний спосіб поставляти в країни світу актуальні товари.

Часто мультимодальні перевезення необхідні для економії коштів. Наприклад, поставляти партію мобільних телефонів тільки літаком дорого, а морем довго. Ось і використовують ланцюжок автомобіль-літак-залізничний транспорт-автомобіль. Ціна товару не буде завищена в результаті дорогого транспортування. Організація мультимодальних перевезень в цьому випадку передбачає економію коштів підприємця і збільшення попиту на товар. Головне, знайти фірму, яка займеться трансфером із залученням різного виду транспорту.