17 грудня 2020
993
rating-stars Рейтинг 5
-->

За 20-річне існування України було підписано 45 угод про співпрацю з різними країнами.

В економічному плані найбільшим досягненням можна вважати договір про вільну торгівлю з Євросоюзом. Бізнес з Європою відкриє нові перспективи для української держави.

Найближчі плани

Безмитна торгівля з Європою - хороший варіант для розвитку підприємництва. Гру доведеться вести за новими правилами, але, на думку головного ділового порталу України, вона варта свічок.

Вільна економічна зона передбачає також об'єднання великих підприємств, співпрацю різних галузей і процес зближення країн. Експорт товарів з України в Європу можливий виключно при підтвердженні відповідності товарів європейським стандартам. Кожен вантаж, що перетинає кордон, буде проходити жорсткий моніторинг експертами. Кожен магазин в Україні також буде прагнути закупити продукцію з Європи, щоб мати відповідний статус.

Щоб закріпитися в ніші європейських підприємців, висока якість продукції має залишатися в пріоритеті у виробників. Перспективний розвиток забезпечить українським товарам право доповнити європейські бренди. Малі та середні підприємства опинилися у вигідному становищі, надаючи свої послуги на рівні з великими організаціями. Якісні товари дозволять збільшити ціни, а, отже, доходи фірми.

maliy i sredniy biznes2

Асортимент для Європи

Найбільш затребувані товари для Європи - сировина і напівфабрикати. До сьогоднішнього часу перебороти цей вектор напрямку поки не вдається. Кожна транспортна компанія намагається перехопити великі поставки, щоб вантажоперевезення масштабних замовлень проходили через їх руки.

За результатами 2019 року експорт України збільшився на 19%. На жаль, до роботи 2012-2013 року, коли промисловість працювала на повну силу. Показники 2020 року встановили, що стався ривок з економічного дна, і графічна лінія експортної продукції збільшилася на 30%.

Прибуток помітно пішов вгору після збільшення вивозу збірних вантажів. У Євросоюз пішли понад 2 тисячі нових найменувань. Самі купуються товари виробляють сільськогосподарські й металургійні компанії. Але не тільки це викликає інтерес у міжнародних покупців. Стабільно на експорт виходить текстильне і машинобудівне обладнання, електроніка та аграрна продукція.

Малий і середній бізнес постійно натикається на бюрократичні шлагбауми. Залишається сподіватися, що в найближчому часі будуть спрощені умови для транспортування в Європу і для них.