30 червня 2020
1989
Консолідовані перевезення
rating-stars Рейтинг 5
-->

Консолідація вантажів — ефективний спосіб зниження витрат для виробників і імпортерів з Китаю. Ця послуга буде вигідна, якщо підприємці замовляють не надто велику партію товарів і сортують її з іншими замовленнями.

Консолідація товарів дозволить заощадити не тільки на вартості доставки, але і на окремих моментах, як митне оформлення або ж упаковка.

Що таке консолідована доставка?

Консолідовані перевезення — це збір вантажів, в основному надається провідними експедиторами. В рамках цієї послуги великі обсяги товарів розподіляються і відправляються в менших обсягах. Це дозволяє забезпечити більш вигідні тарифи та збереження товарів.

В експорті з Китаю є дві загальні послуги з консолідації вантажів.

Консолідація перевізників. Перевізники збирають товари у кількох вантажовідправників. Консолідатор (зазвичай експедитор або перевізник) концентрує вантажі різних замовників в одну партію і відправляє їх різним вантажоодержувачам в одному і тому ж пункті призначення. Товари можуть перевозитися партіями або об'єднуватися в одну партію з декількома відправниками.

Якщо вам необхідно перевезти невелику кількість товару по морю, цей спосіб доставки буде найоптимальнішим. В авіаперевезеннях вантажі розподіляються за основною авіанакладною. Таким чином, експедитори можуть знизити вартість авіаперевезень. Доставка вантажів морським транспортом дешевше, ніж авіаперевезення. В цьому випадку вам не потрібно замовляти цілий контейнер, товар розподіляють з іншими товарами.

Консолідація замовлень. Цей метод полягає у зборі невеликих партій товарів від декількох місцевих постачальників в Китаї і відправлення їх одержувачу. Це концепція «один перевізник одному вантажовідправнику», але один покупець стикується з різними постачальниками. Процес консолідації полягає в тому, що ви відправляєте багато товарів в транспортну компанію, а потім вони перепаковують вантаж для вас і відправляють його за кордон.

Як консолідувати вантажоперевезення?

При перевезенні вантажів, чим більший об'єм товарів, тим нижчі тарифи на доставку, що спонукає підприємства перевозити вантажі в великих кількостях. Хороший спосіб знизити вартість перевезення одиничної ваги — це консолідація невеликих партій товарів у великих кількостях.

Зазвичай існує 4 способи консолідації:

  • Інвентаризація
  • Консолідація транспортного засобу
  • Консолідація складу
  • Консолідація часу

Залежно від ваших цілей, консолідація може проходити на різних етапах доставки. Наприклад, вантаж можуть перепакувати на різних кораблях, складах або ж зовсім необхідний обсяг буде накопичуватися ще у виробника, поки він не відправить всю партію. Якщо готові витратити трохи більше часу, при цьому заощадити — консолідація — це відмінний варіант.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Кому потрібна консолідація доставки?

Консолідована доставка буде зручна тим, хто займається невеликим і середнім бізнесом.

Найпростіше шукати постачальників на платформах електронної комерції в Китаї, як Alibaba або Chinabrands, де можна знайти як прямих постачальників, так і китайських представників.

У багатьох випадках консолідатор вантажів може надавати послуги особистого закупника товарів, наприклад, якщо ви робите покупки на taobao.com, який є найбільшим китайським онлайн-торговим центром.

Продавці відправляють товар на вказаний експедиторський склад, вони також можуть інтегрувати посилку від різних постачальників повітряним транспортом протягом 5 днів.

Для того, щоб спростити процес доставки, варто співпрацювати з досвідченими логістичними компаніями. Послуги логістичних компаній включають комерційні рахунки, митне оформлення, перепакування та консолідацію товарів. Це швидко і надійно, надаючи співвідношення ціни і якості і заощаджуючи час і гроші. Консолідована доставка — це простий спосіб скоротити витрати на доставку, особливо коли ви купуєте товари у різних постачальників.