16 квітня 2018
3072
Перевірка якості товару з Китаю.
rating-stars Рейтинг 5
-->

Через занижених екологічних стандартів і порівняну дешевизну робочої сили

, Китай давно став одним з ключових світових центрів по виробництву товарів. Однак у багатьох індустріальний гігант асоціюється виключно з сумнівним одягом і не оригінальними гаджетами. Чи варто довіряти продукції з Піднебесної або не можна розраховувати на бажаний рівень?

Походження міфу

Твердження про відсутність якості у китайських товарів в корені невірно. Ця країна займається виробництвом самої різної продукції: від легкої промисловості до автомобілів. А будь-яка фабрика має власні стандарти і дотримується їх на всіх рівнях.

Міф про «погані» товари з'явився в 90-х роках. У цей період китайський ринок вперше відкрився для жителів Європи. Разом з більш-менш якісною продукцією до рук громадян потрапляли і дешеві варіанти. Однак чи варто порівнювати той час з поточною ситуацією? Адже багато що змінилося з тих пір.

Універсальна фабрика для всього світу

Важливо розібратися в причинах активного зростання популярності китайських брендів. У певний період середня вартість товарів в Європі та Америці злетіла до рівня, через який не кожен міг дозволити собі необхідне. На ціною позначилися кілька факторів:

  • активна боротьба за збільшення доходів громадян;
  • додаткові витрати на збереження екології;
  • подорожчання енергетичних носіїв;
  • ускладнене оподаткування в розвинених державах і т.д.

З цих причин величезна кількість технологій вирушило в Китай. Місцеві заводи дозволили гігантським корпораціям зберегти свій капітал і знову придбати конкурентоспроможність. Завдяки економії на виробництві, знизилися і ціни. Однак якість залишилася колишньою. Адже, разом з технічними моментами, компанії привезли з собою стандарти і системи контролю.

Автомобиль. Велосипед.
Робот. Здание.

Реальна якість товарів

Незважаючи на оману в тому, що Китаю легко дісталися лідируючі позиції по виробництву товарів, країна пройшла величезний шлях в спробі відповідати «західному» стандарту. У поточних ринкових умовах фірмам Піднебесної просто не вдалося б вижити, в разі економії на практичній оцінці продукції.

Особливо позитивно на якість вплинула тотальна глобалізація. Китайський ринок почав орієнтуватися на більш вимогливих покупців, виробляючи пристрої і гаджети нарівні з європейськими та американськими аналогами. Використання передових матеріалів, що проходять суворі перевірки, робить це можливим.

За кілька десятків років країна залучила чимало фахівців найвищого класу. Всі вони впроваджують у виробництво інновації, які дійсно вражають. При цьому вартість продукції не росте не через низьку якість. Справа у відсутності націнок, які характерні для західних брендів. Відмовляючись від них, азіатські компанії зберігають свою конкурентоспроможність.

Оцінка продукції

Найчастіше фабрики Піднебесної створюють цілі відділи, які займаються активним контролем якості продуктів. Незважаючи на те, що цей процес досить дорогий і займає чимало часу, ринок вимагає відповідності стандартам, тому більша частина сумлінних виробників розуміє необхідність таких заходів.

Варто зазначити, що перевірка величезних обсягів - це складна і трудомістка робота. Та й безглуздо підтверджувати якість кожної одиниці товару, особливо, на масштабних фабриках і заводах. Ідеальним шляхом стало створення статистично репрезентативної вибірки, на яку орієнтується відділ контролю.

Розрахуй
доставку з Китаю ОНЛАЙН
Отримайте розрахунок вартості доставки з Китаю в кілька кліків.
Прицінюйтеся, не чекаючи розрахунку менеджера.
Виконати розрахунок
calculator

Агенти з перевірки якості в Китаї

Для тих бізнесменів і посередників, які розміщують замовлення на виробництво товарів в Китаї або просто купують продукцію, фінансовий ризик при можливості отримання неякісного товару є вкрай відчутним. Однак простежити всі етапи самостійно часом просто неможливо. Для цих цілей багато підприємців використовують допомогу агентів, які виконують функцію відділу по контролю безпосередньо в Піднебесній. Цим же зокрема займається наша компанія.

Численні міфи і помилкове враження про китайську продукцію сформували невірне уявлення про те, наскільки якісні товари виробляються в цій країні. Однак в умовах сучасного конкурентного ринку, продукція значно поліпшила свої показники. Завдяки економії на робочій силі, екологічних витратах і інших параметрах, компанії пропонують якісні товари за невисокими цінами. Єдиною складністю залишається безпосередня доставка продукції з Китаю в Україну. Звернувшись в компанію Fialan, ви отримаєте весь спектр послуг з транспортування товарів.